UgensErhverv.dk
Rift om ældreboliger- Grafik: Poulsen & Partnere.

Rift om ældreboliger

64 nye seniorboliger i Hobro udlejet inden første spadestik

31-01-2008

Mens det flere steder kniber med at få afsat nyopførte ejerboliger, så er der lange ventelister til en almen lejebolig særligt til seniorer. Det opleves i Hobro, hvor MT Højgaard til marts tager første spadestik til 64 senior- og ældreboliger på en attraktiv grund langs Adelgade og Onsild Å.

Hobro Boligforening, der er bygherre på projektet oplyser, at ud over boligforeningens egne medlemmer, der måtte ønske at flytte ind i det nye byggeri, er der allerede en venteliste med omkring 200 tilmeldte.

Boligerne opføres efter MT Højgaards rationbelle Basisbo-koncept. Med udgangspunkt i de tre modeltyper er det muligt at udarbejde et nyt skitseprojekt til en bygherre og at anvende optimerede og præfabrikerede grundelementer i byggefasen, der resulterer i et både hurtigere og billigere byggeri.

- Vi har allerede gennemført flere byggerier i Aalborg og Nørresundby på grundlag af Basisbo-konceptet. Vi har kun høstet gode erfaringer og kan dermed tilbyde velafprøvede og optimerede løsninger til en konkurrencedygtig pris, siger Afdelingschef Erik Pedersen hos MT Højgaard i Aalborg.

Lejlighederne indrettes med store badeværelser, bredere døre end normalt og ingen dørtrin. Dermed vil beboerne kunne tage kørestole eller rollatorer i brug, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

- Dagens seniorer og ældre vil ikke klemmes ind i små lejligheder. De vil have plads til at udfolde sig på og en bolig, der er indrettet sådan, at man kan blive boende som ældre. Der skal være plads til både individualitet og til fællesskaber. Derfor er det fremtidens ældrebyggeri, vi nu går i gang med at opføre, siger Mads Gammelmark, formand for Hobro Boligforening .

Han betegner byggeriet som et stort og kompliceret projekt, der kræver særlig ekspertise. Grunden langs Adelgade og Onsild Å er ikke kun en af byens bedste, men også den mest udfordrende at bygge større bygninger på, hvilket skyldes bundforholdene på stedet. Der er tale om et gammelt vadested på å- og fjordbund, og der skal piloteres godt og grundigt af eksperter.

Boligprojektet har en byggesum på 60 mio.kr. og forventes klar til indflytning til sommeren 2009.

Arkitekt på projektet er Poulsen & Partnere fra Århus.

- nn

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge