UgensErhverv.dk

Bornholms havne søger idéer

Åben idékonkurrence om udvikling og omdannelse af fire bornholmske havne.

22-01-2008

Bornholms Regionskommune udskriver nu en åben idékonkurrence, som skal sætte fokus på ny anvendelse og indpasning af nye funktioner i fire bornholmske havne.

De fire bornholmske havne, der medvirker i projektet er Allinge, Hasle, Nørrekås Lystbådehavn og Årsdale. For alle fire havne ønskes konkrete bud på, hvordan havnene kan sikres en bæredygtig udvikling, som kan danne forbillede for udviklingen af havneområder i andre dele af Danmark.

Et vigtigt aspekt af idékonkurrencen er, at havnen og de tilhørende områder skal fungere hele året, skal have kontakt med byen, have den nødvendige service og samtidig placeres, så området ikke privatiseres, men forbliver et offentligt tilgængeligt og rekreativt område.

Det er vigtigt at bevare havnenes autenticitet og at fremtidige ændringer sker i respekt for den kulturarv, havnene repræsenterer.

Konkurrencen skal desuden belyse, hvordan der kan skabes sammenhæng mellem by og havn, og hvordan eksisterende havneanlæg kan omdannes til ny anvendelse samtidig med at havnens kommercielle drift sikres.

- Med konkurrencen søges kreative og visionære forslag, der vil skabe inspiration for de mange havne rundt om i landet, der står over for tilsvarende udfordringer, siger projektleder Karen Skou fra Realdania, der støtter arkitektkonkurrencen.

Idekonkurrencens samlede præmiesum er på 600.000 kr og forslag skal indsendes senest den 9. maj 2008.

Alle forslag vil blive bedømt af en dommerkomité bestående af 3 fagdommere udpeget af Akademisk Arkitektforening og 7 dommere repræsenterende Bornholm.

Det er tanken, at der efterfølgende udgives et idékatalog, der præsenterer de indkomne forslag.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling