UgensErhverv.dk

Arbejdsgivere skal betale for klausuler

Medarbejdere skal have kompensation, hvis de skal være underlagt klausuler, foreslår Claus Hjort Frederiksen.

17-01-2008

Kampen mod hemmelige klausuler tager nu en ny drejning. Sidste år opgav beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen at gå videre med et forslag, der skulle begrænse arbejdsgiveres brug af hemmelige klausuler for at holde på de ansatte.

Nu fremsætter han et nyt, hvor arbejdsgiverne som hovedregel hverken hemmeligt eller omkostningsfrit må begrænse en medarbejders mulighed for at få ansættelse i en anden virksomhed.

- Det er grundlæggende urimeligt at stavnsbinde medarbejdere til en virksomhed. Med det nye lovforslag vil jeg derfor sikre, at medarbejderne ikke bare skal orienteres, hvis de er underlagt en jobklausul – de skal også give samtykke og kompenseres økonomisk, siger Claus Hjort Frederiksen.

Selv om der er mangel på arbejdskraft er løsningen ikke at begrænse medarbejdernes muligheder gennem hemmelige aftaler, fastslår ministeren.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling