UgensErhverv.dk
Har ingen problemer med at få ingeniørerSvend Lund (i midten) fik i 2001 kontakt med Vo Co

Har ingen problemer med at få ingeniører

Skive-virksomheden Phasion Group A/S fik en overflod af dygtige ingeniører som sidegevinst, da den startede joint-venture produktion i Vietnam

16-01-2008

Den danske virksomhed Phasion Group A/S i Skive er en af de få danske virksomheder, som ikke har problemer med at skaffe ingeniører til den fortsatte udvikling af virksomheden. Gennem sit vietnamesiske joint-venture selskab Viedam i Ho Chi Minh City står vietnamesiske ingeniører i kø for at få ansættelse, for virksomheden er kendt for sin gode personalepolitik, og det rygtes på universiteterne.

- Vi er i den heldige situation, at vi ikke mangler ingeniører. Det er faktisk en ekstra gevinst efter at vi i 2003 besluttede at indgå joint-venture med en vietnamesisk partner. Fra dag nummer ét var kravet, at personalet skulle have det godt, og at arbejdsforholdene skulle svare til danske standarder. Heldigvis var vores vietnamesiske partner med på tankerne. Og de gode arbejdsforhold betyder nu, at ingeniører står i kø for at få arbejde hos os. Det passer os fint. De er fuldt ud så kvalificerede som de danske, siger Svend Lund, der er direktør for Phasion Group A/S.

Konkurrencen drev os til Vietnam
Svend Lund startede allerede i 1984 med at finde ud af forholdene i Fjernøsten og undersøge mulighederne for at få produceret værktøjsmaskiner.

Han begyndte sine undersøgelser i Kina, men endte i Vietnam. Hjemme i Europa blev konkurrencen skærpet. I september 2001 fik Svend Lund kontakt med Vo Cong Hai, der driver en virksomhed med fabrikation af værkstøjsudstyr i Ho Chi Minh City.

- Vi byggede en fabrik, der i dag beskæftiger 75 medarbejder i Ho Chi Minh City. I Danmark har vi 80 medarbejdere. Konkurrencen drev os mere og mere til at producere i Vietnam, fortæller Svend Lund og fortsætter:

- Og for at få det her til virke, skal der være ordentlige arbejdsforhold for alle. Det er helt oplagt, at såfremt medarbejderne har det godt, så kan vi også se bedre resultater på bundlinien, slutter direktøren.

Suger indtryk til sig
Svend Lund er i disse dage i Vietnam, hvor han er en af hovedtalerne ved en stor CSR-konference (Corporate Social Responsibility) om virksomheders sociale ansvarlighed.
På konferencen, der er arrangeret af Den Danske Ambassade i Hanoi, drøftes større ansvarlighed og bedre arbejdsmiljø for ansatte i vietnamesiske virksomheder.

Repræsentanter for den vietnamesiske regering deltager i konferencen, der har cirka 500 primært vietnamesiske deltagere, og den store interesse skal blandt andet ses i lyset af krav fra udlandet om større miljøansvarlighed på de vietnamesiske virksomheder.

Den vietnamesiske industri boomer og det kræver mere ansvarlighed omkring personale og miljø, oplyser Danmarks ambassadør i Vietnam, Peter Lysholt Hansen.

- Jeg er ret optimistisk efter konferencen. Sikkerhed har ikke været i højsædet på vietnamesiske byggepladser og mange andre steder. Med konferencen har vi opnået en del, men der er lang vej endnu, vurderer Peter Lysholt Hansen, der tilføjer:

- Men det vigtige er, at danske virksomheder, der etablerer sig i Vietnam, viser at de følger dansk miljølovgivning – også selvom de etablerer sig i udlandet.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling