UgensErhverv.dk

Hårdere bøder skal standse arbejdsulykker

Ny handlingsplan vil reducere ulykkerne med en kombination af dobbelt så høje bøder, bedre uddannelse og planlægning.

16-01-2008

Antallet af arbejdsulykker er steget markant de senere år. Fra 2003 til 2006 var der 6.600 flere ulykker til samlet 48.000 på de danske arbejdspladser. Heraf var 58 med dødelig udgang i 2006, syv flere end tre år tidligere.

Nu skal kurven knækkes.

En ny handlingsplan fra Beskæftigelsesministeren rummer fire elementer, der skal nedbringe frekvensen: Højere bøder til virksomheder, målrettet indsats over for nyansatte, ny ulykkesstatistik for udenlandske arbejdstagere i Danmark og at viden omsættes bedre til handling på den enkelte virksomhed.

- Jeg tager det meget alvorligt, at ansatte – og specielt nyansatte – risikerer at komme alvorligt til skade eller dø, fordi arbejdsgivere ikke overholder arbejdsmiljøreglerne, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen om baggrunden for handlingsplanen.

Arbejdsgiverne kommer da også til at mærke, hvis der fremover sløses med sikkerheden. Bødeniveauet hæves nemlig til det dobbelte ifølge handlingsplanen.

I dag får arbejdsgivere en bøde på mellem 10.000 og 45.000 kroner, hvis de overtræder arbejdsmiljøreglerne. Typisk en bøde på minimum 10.000 kroner, hvis de f.eks. ikke har oprettet en sikkerhedsorganisation. Mens de får en bøde på mellem 25.000 kroner og 45.000 kroner, hvis der er problemer med sikkerheden f.eks. ved stilladsarbejde eller jordudgravninger.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling