Ny handlingsplan vil reducere ulykkerne med en kombination af dobbelt så høje bøder, bedre uddannelse og planlægning.
16-01-2008
Antallet af arbejdsulykker er steget markant de senere år. Fra 2003 til 2006 var der 6.600 flere ulykker til samlet 48.000 på de danske arbejdspladser. Heraf var 58 med dødelig udgang i 2006, syv flere end tre år tidligere.
Nu skal kurven knækkes.
En ny handlingsplan fra Beskæftigelsesministeren rummer fire elementer, der skal nedbringe frekvensen: Højere bøder til virksomheder, målrettet indsats over for nyansatte, ny ulykkesstatistik for udenlandske arbejdstagere i Danmark og at viden omsættes bedre til handling på den enkelte virksomhed.
- Jeg tager det meget alvorligt, at ansatte – og specielt nyansatte – risikerer at komme alvorligt til skade eller dø, fordi arbejdsgivere ikke overholder arbejdsmiljøreglerne, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen om baggrunden for handlingsplanen.
Arbejdsgiverne kommer da også til at mærke, hvis der fremover sløses med sikkerheden. Bødeniveauet hæves nemlig til det dobbelte ifølge handlingsplanen.
I dag får arbejdsgivere en bøde på mellem 10.000 og 45.000 kroner, hvis de overtræder arbejdsmiljøreglerne. Typisk en bøde på minimum 10.000 kroner, hvis de f.eks. ikke har oprettet en sikkerhedsorganisation. Mens de får en bøde på mellem 25.000 kroner og 45.000 kroner, hvis der er problemer med sikkerheden f.eks. ved stilladsarbejde eller jordudgravninger.
- mir
Markedsledende i afvandingsteknik
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Læs november 2023 udgaven her
Læs september 2023 udgaven her
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Rapport fra VIVE har kun undersøgt danske virksomheder. Der er derfor et mørketal, der betyder, at det reelle omfang af social dumping kan være markant højere
Realdania søger i indsatsen Veje til biobaseret byggeri professionelle bygherrer, som vil skabe eksempelbyggerier
Vicedirektør og Head of Real Estate i Nykredit, Jakob Wind-Hansen, og kommende direktør i Københavns Ejendomme, Mia Manghezi, er valgt som ny forperson og næstforperson for bestyrelsen i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Frem for at at opsætte en fritstående spunsvæg ved en renovering af renseanlæg blev den eksisterende ringvæg genbrugt og spunsen ført gennem bundpladen som afstivning