UgensErhverv.dk
Foster-højhuse i luften

Foster-højhuse i luften

Grundstenen er lagt til 85-meter højt hotel og kontorhus i Ørestad City Syd.

16-01-2008

Grundstenen er lagt til 85-meter højt hotel og kontorhus i Ørestad City Syd

Så er grundstenen lagt til det næste højhus i København. Copenhagen Towers er navnet på et stort kontor- og hotel-projekt med i alt tre højhuse på hver 85 meter, der opføres i Ørestad City lige syd for Øresundsmotorvejen.

Copenhagen Towers er tegnet af de internationale verdensarkitekter Foster + Partners og danske Dissing + Weitling. I en blød buet form vil det første tårn rejse sig mod himlen og sammen med medicinalfirmaet Ferrings højhus på modsatte side og danne en ny imponerende port til København.

- Med realiseringen af Copenhagen Towers kommer vi endnu tættere på visionen om at gøre Ørestaden til et moderne, tæt byområde med fantastisk, varieret arkitektur og et byliv døgnet rundt. Jeg ser frem til at følge byggeriet tage form, udtaler Teknik og Miljøborgmester Klaus Bondam.

Flemming Joseph Jensen, adm. direktør i Sjælsø Gruppen, der står bag det store byggeri siger:
- Vi ser frem til at yde vores bidrag til udviklingen af Ørestad. Med Copenhagen Towers-projektet er jeg sikker på, at København får et nyt og slagkraftigt vartegn, som både vil blive internationalt kendt og anerkendt. Vi har allieret os med to enestående arkitektfirmaer, der vil stå for de første etaper af byggeriet. På den måde vedkender vi vores ansvar for, at vi ikke blot udbygger København, men også udvikler København på en måde, der tilgodeser nutidens behov.

Også Arealudviklingsselskabets adm. direktør, Jens Kramer Mikkelsen glæder sig over, at højhus-byggeriet nu går i gang:
- Placeringen ved motorvejen og Øresundsbanen mellem København City, lufthavnen og Øresundsbron er en gave til de internationalt orienterede virksomheder, som vil bosætte sig i Copenhagen Towers. Med opførelsen af erhvervs- og hotelkomplekset står det endnu mere klart, at visionen om at skabe et regionalt kraftcentrum i Øresundsregionen med centrum i Ørestad er godt på vej til at blive opfyldt, siger Jens Kramer Mikkelsen.

En af de første beboere i Copenhagen Towers er allerede på plads. Det bliver hotelkæden, InterContinental Hotels Group (IHG), der inden klimatopmødet i 2009 åbner Crowne Plaza Copenhagen Towers med 365 værelser samt konference-faciliteter.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling