UgensErhverv.dk
Fusion styrker naturstensleverandør

Fusion styrker naturstensleverandør

Bedre kundeservice efter samling af fem stenhuggerfirmaer under samme navn.

15-01-2008

Bedre kundeservice efter samling af fem stenhuggerfirmaer under samme navn

Natursten har været populære i danske nybyggerier gennem de seneste års byggeboom. Det gælder både til facader og belægninger ved store prestigeprojekter som Den Sorte Diamant og Københavns Universitet, men også til eksklusive detaljer som bordplader i mange køkkener.

For at fastholde og styrke den tendens i fremtiden er fem af landets større naturstensleverandører fusioneret under navnet Stenex. Det gælder: Frihavnens Marmorværk & Stenhuggeri, Brdr. Kofoed, Nørresundby Stenhuggeri, Danske Stenhuggerier BYG og Sønderborg Stenhuggeri

- Med den størrelse vi har nu, kan vi lave bedre indkøbsaftaler, som øger både kundernes og vores egen konkurrencedygtighed, forklarer adm. direktør Flemming Kielgast om strategien, hvor målet er at være markedsleder i år 2010

- Vi arbejder på langvarige kontrakter med leverandører. Aftaler, der udover pris og leveringstid også omfatter fx miljøforhold, siger Flemming Kielgast.

Også service vil inden for det næste halve år få mere opmærksomhed.

- Vi udvider begrebet ´No Risc´ - der er teams, som kører rundt til slutkunder for køkkenleverandører og byggemarkeder i hele landet. No Risc-teamet kan måle op og monterer produktet, så vores kunder minimerer deres risiko i projektet, forklarer Flemming Kielgast.

Stenex vil desuden i tættere dialog med kunder, der har brug for specielle standardprodukter for at skærpe deres konkurrenceevne.

- Vi vil gerne udarbejde standardkoncepter sammen med kunderne for at holde prisen nede, men vi vil selvfølgelig også altid lave de individuelle løsninger, som vi er så kendte for, siger

Fusionen har internt betydet nye arbejdsrutiner. Kunder og samarbejdspartnere vil fremover blive mødt af faste kontaktpersoner. Og i produktionen arbejdes der i specialiserede grupper.

Dertil kommer en øget indsats på salg og markedsføringssiden med show rooms rundt i hele landet, der skal vise kunderne de helt specielle produkter og muligheder med natursten.

Stenex ser et stort potentiale på Sjælland samt i landets største byer. På sigt er planen tillige at gå ind på det nordtyske og svenske marked.

Stenex A/S er den del af Danske Stenhuggerier-koncernen. Danske Stenhuggerier har hovedsæde i Nørre-Snede og omfatter i alt 73 stenhuggerier og gravstensforretninger over hele landet.

- Foto: Karsten Bundgaard.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling