UgensErhverv.dk

Herning vil være brintby

Kommunen vil have 66 brintdrevne ungdomsboliger klar før klimatopmødet

15-01-2008

Herning Kommune vil satse aktivt på, at Herning bliver udpeget som brintby.

Derfor anbefaler et enstemmigt Økonomi- og Erhvervsudvalg, at Byrådet støtter etableringen af demonstrationshus og demonstrationsfaciliteter med godt 2,6 mio. kr. i forbindelse med et H2College-projekt på Fruerhøjgaard.

Demonstrationsprojektet skal vise i praksis, hvordan 66 nye ungdomsboliger kan forsynes med el og varme, baseret på brint.

HIRC i Herning – der blev etableret i 2004 som videncenter for brint – har søgt Herning Kommune om de 2,6 mio. kr. til formålet. Ungdomsboligerne skal opføres af Boligselskabet Fruerhøjgaard ved AU-HIH i Birk, mens demonstrationshuset og demonstrationsfaciliteterne etableres og ejes af HIRC, til gavn for områdets virksomheder med interesse for kommerciel udnyttelse af brintteknologien.

- Vi har i første omgang besluttet at tage tilskuddet på 2,6 mio. kr. af kommunens likvide kassebeholdning udenfor budgetrammen for 2008. Det er helt ekstraordinært - og udtryk for, at vi er fast besluttet på, at Herning skal være med i forreste række, når det gælder innovation og udvikling af vedvarende energi, siger borgmester Lars Krarup.

H2College-projektet i Herning forventes at stå færdigt i 2009, når verdens interesse rettes mod Danmark i forbindelse med klimatopmødet i København.

- Det er af uvurderlig betydning, at Herning som led i klimatopmødet kan præsentere dette projekt, som demonstrerer praktisk anvendelse af brintteknologien i stor skala og styrker fællesskabet mellem forskere, studerende og virksomheder, siger Lars Krarup.

Og projektet vil både gavne forskningen på AU-HIH og erhvervsudviklingen i området.

- Vi kommer til at stå markant styrket i kampen om danske og europæiske forskningsmidler til udvikling af brintteknologien. Det vil styrke vore erhvervsvirksomheders kompetence på dette meget spændende område og bidrage til en meget gunstig erhvervsudvikling i Herning Kommune på brintområdet, siger Lars Krarup.

Af HIRC’s ansøgning fremgår det, at projektet skal være et ”arbejdende brint demonstratorium”, som vil være åbent for virksomheder, studerende og andre interessenter, der sammen kan lære af projektet – såvel forskningsmæssigt som kommercielt.

Det fremgår desuden af ansøgningen, at der er tale om en teknologi, som med stor sikkerhed vil blive moden til kommercielt salg indenfor få år.

- tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling