UgensErhverv.dk
Boligejere er klar til at spare CO2 i hjemmetDe energibevidste husejere besøger klimateltet

Boligejere er klar til at spare CO2 i hjemmet

Mange husejere er indstillede på at efterisolere for at energiforbedre boligen

14-01-2008

I efteråret 2007 har DONG Energy og Rockwool slået teltdørene op til en snak om klimaforbedringer for alle interesserede, og det viste sig, at boligejerne var meget opsatte på at opnå energiforbedringer i boligen. Det såkaldte klimatelt har turneret på bytorve rundt om på nordsjælland, og blev på blot fire lørdage besøgt af 1.675 boligejere.

Mange boligejere kan spare op til 50 procent af deres varmeregning ved at efterisolere boligen. Dermed er efterisolering og andre energibesparelser i eksisterende boliger en af de hurtigste veje til store CO2-besparelser, og boligejeren kan samtidig spare penge på varmeregningen.

Der er øget fokus på klimaforandringer og en stigende opmærksomhed på, hvad vi hver især kan gøre for reducere CO2-udslippet, og det var med det udgangspunkt, at DONG Energy og Rockwool drog ud på nordsjællandske bytorve for at tale med boligejerne om energibesparelser.

Med i teltet var blandt andre autoriserede isolatører fra Rockwool, og de fik aftale med ca. 200 husejere, der nu får besøg af isolatøren i hjemmet for at se nærmere på muligheden for at lave energiforbedringer.

Chefkonsulent Susanne Kuehn fra Rockwool siger:
- Forsøget med klimateltet viste, at interessen for energibesparelser er tilstede. Danskerne bekymrer sig om klimaet, og efterisolering er et meget væsentligt værktøj til at nedbringe CO2-udslippet. Husejerne mødte op i teltet med tegninger, skitser, ideer og færdige ønsker. Men de er i tvivl om hvordan de kommer videre. Derfor forventer vi, at flere boligejere i de kommende år ønsker at efterisolere og energiforbedre boligen.

CO2-besparelser man kan få øje på
Hvis alle huse, der er over 30 år gamle, blev efterisoleret, kan husejerne bidrage væsentligt til at nedbringe Danmarks CO2-udslip.
I to demonstrationsprojekter, Rockwool har gennemført, blev der sparet meget store mængder CO2. I begge projekter blev husene totalt energirenoveret; i en murermestervilla i Køge fra 1927 spares 8 tons CO2 om året, og i et 70’er parcelhus i Næstved spares næsten 5 tons CO2 om året

På www.rockwool.dk kan husejerne beregne både de økonomiske besparelser og CO2 besparelserne ved at efterisolere samt få rådgivning om, hvordan arbejdet udføres.
Energibevidste husejere besøger klimateltet, som DONG Energy og Rockwool har turneret med.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling