UgensErhverv.dk

Elektronisk faktura koster byggeriet 100 millioner

Fakturaerne syltes i utømte indbakker og koster virksomhederne store renteomkostninger.

05-12-2007

Det offentlige er en rigtig dårlig betaler. Syv ud af 10 virksomheder i byggebranchen oplever forsinkede betalinger. Det koster branchen 106 millioner kroner årligt i ekstra renteomkostninger, vurderer Dansk Byggeri i en ny undersøgelse.

Årsagen er tilmed ret banal. Det elektroniske fakturasystem, der indførtes for at lette betalingerne, virker ofte ikke efter hensigten.

Fakturaen når ganske vist frem til den offentlige myndighed, men ikke til rette vedkommende. I stedet havner den i en indbakke, som ikke bliver tømt, og hele betalingen forsinkes. Tilmed undlader 80 procent af virksomhederne at opkræve renter af kommunen af de skyldige beløb.

- Virksomhederne mener ikke, det er besværet værd at pålægge rykkergebyr ved overskridelse af den aftalte betalingsfrist. De offentlige myndigheder betaler ganske enkelt hverken renter eller gebyrer. Dertil kommer, at undersøgelsen viser, at virksomhederne er nervøse for, at de ikke bliver valgt til fremtidige opgaver, hvis de begynder at stille den slags helt naturlige krav, forklarer direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri vil nu sammen med Dansk Erhverv have Kommunernes Landsforening på banen for at drøfte forslag til, hvordan hurtigere betaling kan opnås.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling