UgensErhverv.dk

Arkitekter tegner solceller

Verdens største solcellefarbrik opføres i Singapore efter tegninger af danske C.F. Møller.

05-12-2007

Det norske solenergifirma REC (Renewable Energy Corporation) har valgt Arkitektfirmaet C. F. Møller i samarbejde med Norconsult til at tegne verdens største solcellefabrik i Singapore til en værdi på tre milliarder euro.

Fabrikken skal producere solceller, moduler og siliciumskiver. Den får omkring 3000 ansatte, og når den når fuld kapacitet vil den årligt producere moduler, som yder tilsammen 1,5 gigawatt strøm.

- Vi er utrolig stolte over at være valgt til projektet, fordi det er centralt for Arkitektfirmaet C. F. Møller at være med til at udvikle den bæredygtige teknologi. Miljø og ressourcebevidsthed er en væsentlig del af vores nuværende og fremtidige arbejde, og vi anlægger denne helhedsbetragtning i vores opgaver. Vi glæder os derfor til at bruge disse erfaringer på andre opgaver, udtaler partner Lars Kirkegaard.

Som en af de første danske tegnestuer iværksatte Arkitektfirmaet C. F. Møller i 2006 miljørigtig projektering, og firmaet har tegnet for blandt andet vindmølleindustrien siden 1990´erne.

Det er ambitionen, at fabriksbyggeriet skal være et såkaldt Green Mark-byggeri. Green Mark er et pointgivningssystem, hvor byggeriet får point for at være ekstra miljøvenligt på en lang række punkter.

Det gælder det fysiske bygningsmiljø, hvordan bygningen bruges, og hvordan energien spares og genanvendes. Det totale antal point giver en indikation af, hvor miljørigtigt byggeriet er. I Singapore støttes Green Mark-byggerier af staten.

Fabrikken realiseres i flere etaper. Den etape, Arkitektfirmaet C. F. Møller er rådgiver på, er på 80.000 m2. I alt skal der bygges 300.000 m2 fra 2008 - 2015.

Det overordnede koncept for fabrikken er på tegnebordet, og det indledende ingeniørarbejde forventes færdigt inden sommeren 2008 med ibrugtagning i 2010.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling