UgensErhverv.dk

Idé-døren drejer nøglen om

For lidt efterspørgsel efter kvalitetsdøre gør, at der må lukkes for produktionen

04-12-2007

På grund af flere års underskud og forgæves forsøg på salg af virksomheden, har bestyrelsen for Idé-døren i Ikast, der for øjeblikket beskæftiger ca. 75 medarbejdere, besluttet at lukke og slukke.

- Det har været en tung beslutning. Jeg tænker mest på vores mange dygtige medarbejdere - hvoraf flere har været ansat i over 30 år - som nu må ud og finde andet arbejde, lyder det fra direktør i Idé-døren, Benny Hansen.

Han oplyser samtidig, at virksomheden stadig har en pæn egenkapital, der betyder at firmaet kan overholde alle sine forpligtelser. Lukningen bliver derfor en kontrolleret nedlukning med færrest mulige gener for kunder og medarbejdere.

- Man forventer, at alle indeværende ordrer vil blive leveret på normal vis. Dog måske med enkelte forsinkelser pga. omstændighederne, oplyser Benny Hansen.

Billige import-døre overtager markedet
Baggrunden for beslutningen er blandt andet, at eksportsalget til det største marked Tyskland siden sidst i halvfemserne er gået støt tilbage på grund af usikkerheden i den tyske økonomi. Men skyldes også, at markedet for standarddøre i både Tyskland og Danmark efterhånden er blevet oversvømmet af billige importerede døre - så der ikke længere er den store efterspørgsel på den slags kvalitetsdøre, der er Idé-dørens varemærke.

- Udsigten til at produktionen kan blive rentabel er derfor meget lille, hvorfor bestyrelsen mener, at beslutningen er den eneste ansvarlige, siger Benny Hansen.

- tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling