UgensErhverv.dk
Kulturarv skaber udvikling

Kulturarv skaber udvikling

Kommuner har succes med at indarbejde kulturarven i udviklingsplaner.

03-12-2007

Kommuner har succes med at indarbejde kulturarven i udviklingsplaner

En ny publikation samler de positive erfaringer fra de fire kommuner, Haderslev, Hvidovre, Hjørring og Aalborg, der siden 2006 har arbejdet som kulturarvskommuner.

Med støtte fra Kulturarvsstyrelsen og Realdania har kommunerne brugt deres kulturarv til at skabe fællesskab på tværs af nye sammenlagte kommuner og til at profilere kommunen i regionen.

- Erfaringerne fra kommunernes arbejde er så positive, at alle fire kommuner nu indarbejder kulturarven i deres udviklingsplaner. Forsøget har vist, at kulturarven ikke er et passiv, der står i vejen for udvikling, men en aktiv ressource, der skaber udvikling i kommuner, siger Steen Hvass, direktør i Kulturarvstyrelsen.

Som opfølgning på kulturarvskommuneprojektet forventer Kulturarvsstyrelsen og Realdania at komme med en ny invitation til landets kommuner i begyndelsen af 2008.

Denne gang inviteres til samarbejde omkring udviklingsdelen af konkrete projekter. Partnerskabet håber at kunne indhente forslag bredt fra kommuner, der ønsker at arbejde med specifikke projekter, hvor kulturarven bruges som dynamo for den kommunale udvikling.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling