UgensErhverv.dk
Nedslidt ‘Sjak’ er nu et slaraffenland for unge

Nedslidt ‘Sjak’ er nu et slaraffenland for unge

Institutionen til de vanskeligt stillede unge på Nørrebro er blevet seriøst renoveret

26-11-2007

Den selvejende institution Sjakket, der arbejder med vanskeligt stillede unge, har fået renoveret sin gamle ejendom på Skaffervej i Nordvest-kvarteret i København. Med renoveringen har den gamle industribygning fået en dynamisk og farverig fremtoning, der både passer fint til Sjakkets ånd og til de unge brugeres kulturelle ønsker og behov. Indvielsen finder sted mandag den 26. november i tidsrummet 11.30-14.

Indvielsen markerer afslutningen på en omfattende renovering af den gamle industribygning fra 1938, som var blevet nedslidt og decideret usund at opholde sig i for Sjakkets personale og brugere.

Leder af Sjakket, Khosrow Bayat, siger:
- Vi er meget tilfredse med resultatet. Både de unge og personalet har nu fået de bedste fysiske rammer, som vi ser frem til at kunne bruge. Der er skabt rigtigt gode muligheder for sports- og musikaktiviteter, der vil være en vigtig del af vores undervisning på Sjakket”.

Både åbent og lukket
Efter totalrenoveringen fremstår bygningen indvendigt som et slaraffenland for de unge. F.eks. er der oprettet en mulithal, som kan benyttes både af Sjakket og lokale institutioner og kvarterets unge - ikke mindst fra den nærliggende Mjølnerparken. Udvendigt fremtræder bygningen stadig som en klassisk industriejendom med sin karakteristiske dobbeltbuede tagkonstruktion – den eneste tilføjelse på ydresiden er således et musikstudie, en lang, rød container, som danner en ”bro” mellem de to haller.
Målet med renoveringen af ejendommen har været at skabe et projekt, der kunne understøtte Sjakkets særlige rolle i bydelen. Et sted, der både er åbent for lokalområdet og samtidig i en vis forstand lukket som en god base for Sjakket og de unge.

Sjakket bliver betragtet som en af Københavns rå oaser og har haft stor betydning for mange unge menneskers liv siden sin opstart i 1991. I dagtimerne fungerer det som en skole for de unge, der også får mad, lommepenge og lærer om livet og samfundets spilleregler.

Renoveringsarbejdet er forestået af PLOT Arkitekter og rådgivningsfirmaet Birch & Krogboe i et tæt samarbejde med Sjakket selv. Bag finansieringen af projektet står fondene Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, Egmont Fonden, Sygekassernes Helsefond, Velux Fonden samt Københavns Kommune.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling