UgensErhverv.dk

Færdigmalet er populært

Rød, sort, hvid eller grå. Vælg selv hvilken farve husets træbeklædning skal komme i

23-11-2007

Rød, sort, hvid eller grå. Vælg selv hvilken farve husets træbeklædning skal komme i

Af Louise Strøbech

Der er stor fremgang i salget af færdigmalet gran til udendørs beklædning hos Tage Peetz & Co. – i daglig tale Peetz. Både danskere, nordmænd og svenskere har fået øjnene op for den malede beklædning. Træet kommer fra det østlige Dalarne i Mellemsverige, og det er især mærket Royal Xteriør, der i øjeblikket leveres store mængder af

- Vi oplever en stigende interesse, og får nye kunder hele tiden. Vi startede for tre år siden med det færdigmalede, og fordoblede omsætningen hvert år de første par år. Allerede nu kan vi se, at i år bliver fire gange bedre end 2006, fortæller Peetz’ direktør, Frank Lund Larsen.

Kinesisk træolie
Træbeklædningen kommer i standardfarverne sort Umbra, råhvid, svenskrød eller stengrå, men hvis man bestiller en større mængde, kan man få lige den farve, man ønsker. Blandt andet har mange svenskere i især Stockholm-området forelsket sig i den gule farve til deres huse.

Træet bliver grundet på alle fire sider med en blanding af 80 % linolie og 20 % kinesisk træolie, inden det bliver færdigmalet på tre sider med den nærmest gummiagtige maling, der er udarbejdet specielt til Peetz.

- Vores svenske maleri laver den her nærmest latexagtige maling, som virker utrolig fint. Den er miljøvenlig og har et højt tørstofindhold. Så den holder godt, og folk kan godt lide, at de ikke skal male så ofte, siger Frank Lund Larsen, som tilføjer, at beklædningen under normale forhold ikke behøver at blive genmalet i over ti år.

Nyt og gammelt
I øjeblikket bygger entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen a/s 27 boliger i det nye bofællesskab Bakkedraget i Trekroner udenfor Roskilde, hvor man beklæder boligerne med den sortmalede træbeklædning.
Også den forholdsvist nye Meredin Tømmerhandel i Holbæk har beklædt gavlen med den forhåndsmalede træbeklædning, og for ikke længe siden indløb der en ordre fra Egeskov Slot på Fyn, der skulle bruge færdigmalet træ til ombeklædning af en lade.

louise@odsgard.dk

Foto: Den svenskrøde farve lyser op i ethvert landskab. Træbeklædningen er kløvvare i GRAN U/S + Kvinta. Foto: Liselotte Plenov

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling