UgensErhverv.dk

NCC lukker boligfabrik

Dårlig økonomi stopper industriel produktion af boliger efter få år.

22-11-2007

Dårlig økonomi stopper industriel produktion af boliger efter få år

Efter kun få års virke lukker den svenske storentreprenør NCC ned for produktionen af boliger på ellers næsten helt nye fabrikker i Hallstahammar og Solna.

Det er det patenterede, industrielle etagebolig-koncept, NCC Komplett, der skrottes fordi det ikke lever op til de økonomiske forventninger, som var forudsagt.

Da projektet blev lanceret i april 2006 efter en firårig udviklingsproces var forventninger ellers store: Højere byggekvalitet og bedre arbejdsmiljø samt ikke mindst en lavere pris på byggeriet var forventningerne.

I alt 200 medarbejdere er beskæftiget med NCC Komplett, hvor produktionen fortsætter frem til sommeren 2008, hvor de sidste boliger afleveres.

På trods af store økonomiske tab på projektet, så lyder det fra NCC, at udviklingen af det industrielle boligkoncept også har bidraget positivt i form af værdifuld viden, som i fremtiden vil være en konkurrencefordel.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling