UgensErhverv.dk

Byggepladser fortsætter med at være farlige

Arbejdstilsynet mødte atter livsfarlige byggepladser, da styrelsen onsdag kontrollerede 190 pladser over hele landet

22-11-2007

Onsdag den 21. november var Arbejdstilsynet (AT) endnu engang på udkig efter store og små sikkerhedsbrister på de danske byggepladser, og de uanmeldte besøg på 190 byggepladser over hele landet viste som så mange gange før, at sikkerheden halter til fare for bygningsarbejderne.

- Vi undrer os over, at virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har så svært ved at lære af deres erfaringer. Selv hos de største entreprenører oplever vi igen og igen, at det vi fortæller dem den ene dag, har de glemt den næste. Det koster virksomhederne dyrt i bøder og tabt arbejdstid, når vi må stoppe arbejdet på en byggeplads. Men det værste er selvfølgelig den risiko, som virksomhederne udsætter deres medarbejdere for, siger kontorchef i AT, Sonja Ploug Jensen.

Må fastholde fokus
Tagarbejde uden faldsikring, mangelfulde stilladser og livsfarlig brug af personlifte er alle klassiske og alvorlige fejl, der kan koste arbejderne på byggepladsen liv eller førlighed.

Det var bl.a. nogle af de problemer, der mødte tilsynets medarbejdere, der måtte give strakspåbud eller forbud 135 gange i går, hvilket betyder, at arbejdet på byggepladserne blev stoppet, indtil forholdene er i orden. Flere af disse sager skal nu overvejes nærmere for at afgøre, om der skal indstilles til retslige tiltaler.

- Vi kan ikke spore nogen nævneværdig bedring i situationen. Men det hører også med, at billedet er ganske varieret. På en del byggepladser er forholdene faktisk i orden, men der er stadig mange steder, hvor det halter. Så det handler først og fremmest om, at arbejdsgiverne især og branchen generelt må fastholde fokus på området, for der skal rettes op, understreger Sonja Ploug Jensen, der lover nye kontrolaktioner på byggepladserne i det nye år.

Aktionen kommer efter en dag, hvor en ulykke på en byggeplads ved Kalundborg kostede en 28-årig mand livet, da et stort betonelement væltede ned over ham.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling