UgensErhverv.dk

Ung murer tog medalje ved VM

De danske deltagere tager både medaljer og store oplevelser med hjem fra VM i Håndværk i Japan

21-11-2007

De 12 unge danskere der har deltaget ved World Skills 2007, på dansk kaldet VM i Håndværk, har netop overstået den store afslutningsceremoni, og i morgen vender holdet hjem til Danmark.

De danske deltagere har opholdt sig i Japan siden midten af sidste uge, hvor de i fire dage har kæmpet mod cirka 830 andre ambitiøse deltagere fra 45 nationer/regioner.

Alle de danske deltagere kan være stolte af deres præstationer mod nogle af verdens bedste unge håndværkere, og der kommer da også både en bronzemedalje og tre gange hædrende omtaler med hjem fra Japan.

Bronze til ung murermester
I dag blev afslutningsceremonien afholdt, og her viste det sig, at den unge murermester, Esben Kirk Therkildsen, der er uddannet fra Murerfirma Søren Jonassen, Spjald, havde præsteret så godt, at han havde kæmpet sig til en delt 3. plads og dermed en bronzemedalje.

Hædrende omtale fik VVS’eren Lui Paldrup, uddannet fra TEC i Gladsaxe, autolakereren Mikkel Linaa Bjerg fra Skjern samt mediegrafiker Svend Enevold Damsgaard, der alle klarede at få mere end 500 point i deres opgaver.

Muligheder i håndværksuddannelserne
De andre deltagere har ud over at arbejde koncentreret med deres håndværk i et inspirerende miljø i 22 timer fordelt over fire hårde dage, helt sikkert også fået en oplevelse for livet ved at repræsentere Danmark ved det præstigefyldte mesterskab.

- Jeg er meget stolt over de danske resultater. Målet med at deltage i World Skills er at vise unge danske, hvor mange muligheder, der er i håndværksuddannelserne, og at måle det danske faglige niveau mod de bedste fra resten af verden. Resultaterne har også denne gang vist, at de danske unge med en håndværksmæssig uddannelse hører til blandt de bedste i verden, siger formanden for DK-Skills, Jesper Juul Sørensen.

Næste World Skills afholdes i september 2009 i Calgary, Canada.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling