UgensErhverv.dk

HI Byggeri & Håndværk 2004

HI Byggeri & Håndværk fejrer jubilæum i 2004, hvor Skandinaviens største byggemesse finder sted for 25. gang

15-06-2004

HI Byggeri & Håndværk sætter i jubilæumsåret fokus på træ i byggeriet
Skandinaviens største byggefagmesse, HI Byggeri & Håndværk, fejrer jubilæum i 2004. Når Messecenter Herning i dagene 7.-10. september 2004 åbner dørene for den traditionsrige messe, er det 25. gang, den finder sted i det midtjyske. Ved debut´en i 1963 og i de følgende år frem til 1969 blev byggemessen holdt parallelt med den industritekniske messe. Siden 1970 har messens tema udelukkende været byggeri og håndværk, og de 24 hidtidige messer har tilsammen haft besøg af godt 1,7 millioner fagfolk fra byggebranchen.

Træ som byggemateriale
- I de senere år har der været tradition for, at HI Byggeri & Håndværk, sætter fokus på et specielt udvalgt tema. I 2002 var temaet beton, og i år kommer temastanden til at handle om træ som byggemateriale. I den forbindelse har vi indgået samarbejde med Teknologisk Institut, som på en 200 m² stor temastand belyser emner som: træ som materiale, vinduer, CE-mærkning, indeklima, indbrudssikring og træhuse, siger projektleder Lars Jespersen, Messecenter Herning.

Populære træhuse
Valget af netop træ som årets tema skal bl.a. ses i lyset af en kraftig vækst i antallet af træhuse. En undersøgelse fra Træbranchens Oplysningsråd viser, at ud af ca. 4.800 nye parcelhuse opført i 2003, var de 1.173 træhuse, hvilket svarer til knap 25%. For blot fem år siden udgjorde træhusene kun en andel på 4,5% af de nyopførte parcelhuse. Træhusenes popularitet skyldes bl.a. en god isoleringsevne, et godt indeklima og en fin varmeøkonomi.

Power Tool Street - også en nyhed
- Byggebranchen er storforbruger af elværktøj, og et stort antal udstillere benytter HI Byggeri & Håndværk til at præsentere deres nyheder inden for dette område. Hidtil har disse udstillere været at finde i forskellige haller. På HI Byggeri & Håndværk 2004 samler vi det meste elværktøj i Hal J, hvor vi i samarbejde med Leverandørforeningen for Transportabelt Elværktøj og Havebrugsmaskiner (LTEH) viser nyhederne i en spændende og aktiv gade, som vi kalder Power Tool Street, fortæller Lars Jespersen.

DM for lærlinge - nu med 8 fag
Flere og flere håndværksfag benytter HI Byggeri & Håndværk til at kåre fagets dygtigste lærling. DM for lærlinge arrangeres af de faglige uddannelsesudvalg og landets tekniske skoler, som via forkonkurrencer finder frem til deltagerne ved finalestævnet i Herning. I år deltager malerfaget for første gang som repræsentationsfag. Herudover kåres der danmarksmestre inden for fagene: murer, tømrer, VVS/Energi, bygningssnedker, anlægsstruktør, bygningsstruktør og gulvlægger. - Der er allerede tilmeldt 363 udstillere til HI Byggeri & Håndværk 2004.Yderligere oplysninger: projektleder Anders Mortensen, Messecenter Herning, tlf. 9926 9926

Brochurer

Skatteminister vasker hænder i skattechefs skandale byggesag

Skatteminister vasker hænder i skattechefs skandale byggesag

Skatteminister Morten Bødskov har over for Folketingets Beskæftigelsesudvalg ladet sin departementschef Jens Brøchner selv svare på spørgsmål om hans brug af ulovlig arbejdskraft

Latterligt ringe trafik på ny bro ved Frederikssund

Latterligt ringe trafik på ny bro ved Frederikssund

Der er i Frederikssund en stående vittighed om, at det mest sikre sted at sende børnene ud at lege er på den nye 4-sporede bro over Roskilde Fjord.

Kom på forkant med det digitale samarbejde i byggeriet

Kom på forkant med det digitale samarbejde i byggeriet

To nye BIM-standarder er netop udkommet på dansk. Standarderne skal være med til at lette samarbejdet mellem byggeriets parter, uanset om man er stor entreprenør eller mindre underleverandør

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Træinformation sætter fokus på de muligheder, der opstår, når man bygger med krydslamineret træ