UgensErhverv.dk

HI Byggeri & Håndværk 2004

HI Byggeri & Håndværk fejrer jubilæum i 2004, hvor Skandinaviens største byggemesse finder sted for 25. gang

15-06-2004

HI Byggeri & Håndværk sætter i jubilæumsåret fokus på træ i byggeriet
Skandinaviens største byggefagmesse, HI Byggeri & Håndværk, fejrer jubilæum i 2004. Når Messecenter Herning i dagene 7.-10. september 2004 åbner dørene for den traditionsrige messe, er det 25. gang, den finder sted i det midtjyske. Ved debut´en i 1963 og i de følgende år frem til 1969 blev byggemessen holdt parallelt med den industritekniske messe. Siden 1970 har messens tema udelukkende været byggeri og håndværk, og de 24 hidtidige messer har tilsammen haft besøg af godt 1,7 millioner fagfolk fra byggebranchen.

Træ som byggemateriale
- I de senere år har der været tradition for, at HI Byggeri & Håndværk, sætter fokus på et specielt udvalgt tema. I 2002 var temaet beton, og i år kommer temastanden til at handle om træ som byggemateriale. I den forbindelse har vi indgået samarbejde med Teknologisk Institut, som på en 200 m² stor temastand belyser emner som: træ som materiale, vinduer, CE-mærkning, indeklima, indbrudssikring og træhuse, siger projektleder Lars Jespersen, Messecenter Herning.

Populære træhuse
Valget af netop træ som årets tema skal bl.a. ses i lyset af en kraftig vækst i antallet af træhuse. En undersøgelse fra Træbranchens Oplysningsråd viser, at ud af ca. 4.800 nye parcelhuse opført i 2003, var de 1.173 træhuse, hvilket svarer til knap 25%. For blot fem år siden udgjorde træhusene kun en andel på 4,5% af de nyopførte parcelhuse. Træhusenes popularitet skyldes bl.a. en god isoleringsevne, et godt indeklima og en fin varmeøkonomi.

Power Tool Street - også en nyhed
- Byggebranchen er storforbruger af elværktøj, og et stort antal udstillere benytter HI Byggeri & Håndværk til at præsentere deres nyheder inden for dette område. Hidtil har disse udstillere været at finde i forskellige haller. På HI Byggeri & Håndværk 2004 samler vi det meste elværktøj i Hal J, hvor vi i samarbejde med Leverandørforeningen for Transportabelt Elværktøj og Havebrugsmaskiner (LTEH) viser nyhederne i en spændende og aktiv gade, som vi kalder Power Tool Street, fortæller Lars Jespersen.

DM for lærlinge - nu med 8 fag
Flere og flere håndværksfag benytter HI Byggeri & Håndværk til at kåre fagets dygtigste lærling. DM for lærlinge arrangeres af de faglige uddannelsesudvalg og landets tekniske skoler, som via forkonkurrencer finder frem til deltagerne ved finalestævnet i Herning. I år deltager malerfaget for første gang som repræsentationsfag. Herudover kåres der danmarksmestre inden for fagene: murer, tømrer, VVS/Energi, bygningssnedker, anlægsstruktør, bygningsstruktør og gulvlægger. - Der er allerede tilmeldt 363 udstillere til HI Byggeri & Håndværk 2004.Yderligere oplysninger: projektleder Anders Mortensen, Messecenter Herning, tlf. 9926 9926

Brochurer

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til ’EY Entrepreneur Of The Year’, der er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence

Boligminister vil have mange flere almene boliger

Boligminister vil have mange flere almene boliger

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek første spadestik til 148 nye almene boliger i København og den slags byggeri vil han have meget mere af så vi får blandede boligområder med plads til alle