UgensErhverv.dk
Liv i Københavns Befæstning

Liv i Københavns Befæstning

16 projekter udvalgt som støtteværdige ved forvandling af Hovedstadens historiske forsvar.

04-10-2007

16 projekter udvalgt som støtteværdige ved forvandling af Hovedstadens historiske forsvar

For et år siden lancerede Skov- og Naturstyrelsen, Kulturarvsstyrelsen og Realdania en omfattende plan, der skulle gøre Københavns Befæstning til en attraktion i verdensklasse.

Nu er 16 projekter prækvalificeret til at komme i betragtning til de 175 millioner støttekroner, som de tre parter har afsat til projektet over de næste tre til fem år.

Projekterne er blandt andet: Formidlingscenter på Garderhøjfortet samt Trekroner Fortet; Aerolab – Avedøre Flyveplads; bro på Vestvolden; genanvendelse af Bagsværd - og Kastrup Fort; en skoletjeneste og en vidensbank.

I de kommende måneder er det op til de enkelte projekter at udarbejde detaljerede projektplaner og sikre den medfinansiering, som er forudsætningen for realiseringen.

I januar 2008 præsenteres de færdige projektplaner, hvorefter der tages endelig stilling til, om alle projekter bliver realiseret. De projekter, som enten finansieres fuldt eller forestås direkte af partnerskabet kan iværksættes i løbet af 2008. De øvrige projekter kan formentlig behandles i kommunerne i løbet af 2008 og derefter iværksættes i 2009.

BAggrunden for det store projekt er at Københavns Befæstning er et af danmarkshistoriens største samlede anlægsarbejder, der ligger som et grønt område gennem forstadskommunerne. Men i dag trænger mange af bygningerne til restaurering, og store naturarealer er utilgængelige for offentligheden. Anlægget har mistet sit helhedspræg, og mange borgere kender ikke befæstningen, selv om de er naboer til den.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet