UgensErhverv.dk
Pris på OPP-skole

Pris på OPP-skole

Herning Byråd præmierer Vildbjerg Skole.

03-10-2007

Herning Byråd præmierer Vildbjerg Skole

Herning Byråds Bygningspræmiepris går i år til Danmarks første OPP-projekt, Vildbjerg Skole.

At det samtidig er et byggeri i den nye samarbejdsform er blot endnu en fordel, fortæller projektkoordinator fra Herning Kommune, Kurt Lopdrup.

- OPP handler om samarbejde og effektivitet og optimal drift. At det så har givet sig udslag i et så smukt byggeri og ikke blot en samlebåndsløsning er jo fantastisk, siger Kurt Lopdrup.

Prisen tildeles MT Højgaard, der har stået for opførelsen af skolen i samarbejde med Dan-Ejendomme, Bank DnB NORD og Herning Kommune.

- Vi er meget stolte af at få Herning Byråds Bygningspræmiepris og meget glade for, at man har set os som en så seriøs samarbejdspartner, at man har indgået i et OPP samarbejde med MT Højgaard. Vi har også i høj grad forsøgt at tilpasse byggeriet til behovet hos brugerne og kommunen, siger Jens Bak-Nyhus, koncerndirektør i MT Højgaard og bestyrelsesformand i OPP Selskabet Vildbjerg Skole.

OPP står for OPP står for Offentligt Privat Partnerskab. Det betyder, at OPP-selskabet de næste 30 år skal drive skolen med vedligeholdelse og service-ydelser som pedel, ligesom finansiering også indgår i lejen. Lejen pr. år udgør kr. 10,5 mio.

En af fordelene ved OPP er, at man kan tage højde for vedligeholdelsen allerede i projekteringsfasen. For eksempel har man lavet dørkarme af stål i stedet for af træ. Det er dyrere nu, men til gengæld sparer både kommunen og OPP-selskabet penge på vedligeholdskontoen bagefter.

I Herning Kommune ser man gerne flere af den slags projekter fortæller projektkoordinatoren.

- Desværre har disse gode samarbejdsformer en lidt trang gang på jord, men jeg mener, det er vejen frem, at man udnytter de kompetencer på begge sider af bordet. På OPP området er Danmark langt bagefter England, hvor OPP er meget udbredt. Men jeg ser gerne flere af den slags projekter, da det også kan føre til skabelsen af flere arbejdspladser. Vi har nu også mulighed for at give dansk erhvervsliv erfaringer med OPP fra hjemmemarkedet, som er afgørende for international succes og eksport, siger Kurt Lopdrup fra Herning Kommune.

- Det er det første projekt i Danmark, hvor det offentlige og en privat virksomhed samarbejder på denne måde. Vi har bygget en skole, hvor vi har været nødt til at tænke i langsigtede løsninger, så lærere og skoleinspektøren kan tænke på undervisning i stedet for at skulle tænke på at vedligeholde bygninger. Vi forventer, at de erfaringer vi har høstet her, også kan bruges i nye projekter, så jeg tror, dette ikke bliver det sidste eksempel på et samarbejde mellem det offentlige og MT Højgaard i OPP-sammenhæng, siger koncerndirektør Jens Bak-Nyhus fra MT Højgaard.

Det konkrete byggeri af Vildbjerg Skole i Herning er på 11.600 kvadratmeter og er bygget op omkring en sø. Der er plads til ca. 700 elever. KHR Arkitekter har tegnet skolen, og midtconsult har været ingeniør.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet