UgensErhverv.dk

Bedre information om byggeplads-kemi

Ny database giver hurtigt overblik over farlige stoffer i byggematerialer.

14-06-2004

Ny database giver hurtigt overblik over farlige stoffer i byggematerialer.


Dansk Kemidatabase er navnet på en ny informationskilde på nettet, som kan give et hurtig indblik i hvilke kemiske stoffer, der er i forskellige byggematerialer, og hvilke stoffer, man kan arbejde med uden risiko. Den er velegnet til at udarbejde de lovpligtige arbejdspladsbrugsanvisninger.

Databasen er blevet til via et samarbejde mellem offentlige myndigheder og private firmaer.

Bag den står NCC, MT Højgaard, Skanska Danmark, Chemtox og Byggeriets Arbejdsmiljøcenter

Den er opbygget som et praktisk arbejdsredskab.

Databasen er en videreudvikling af den oprindelige Byggeriets Kemidatabase. Inden premieren er den blevet gennemtestet af entreprenørfirmaet Hoffmann A/S.
Ud over at være et internetbaseret værktøj til arbejdspladsbrugsanvisningerne, gør den det muligt at oprette og vedligeholde et system i den enkelte virksomhed til styring af kemiske produkter.

Desuden er den udstyret med et klassificeringssystem med farvekoder, der giver et hurtigt overblik over hvilke produkter, der har negative egenskaber i forhold til medarbejdernes sikkerhed og sundhed. Det er ny fælles branchestandard for risikovurdering af byggerelateret kemi, som alle parter i byggeprocessen har mulighed for at tilmelde sig.

Byggeriets Arbejdsmiljøcenter forventer, at Dansk Kemidatabase bliver et af de vigtigste redskaber for virksomhederne for at få positive arbejdsmiljøsmiley’er.

- Databasen er målrettet udviklet til alle byggeriets aktører. Det er Byggeriets Arbejdsmiljøcenters vision, at databasen benyttes bredt såvel i udførelsesfasen som i forbindelse med byggeriets planlægning, hvor entreprenører, bygherrer og rådgivere har mulighed for at få indflydelse og styr på det kemiske arbejdsmiljø på den kommende byggeplads, udtaler arbejdsmiljøkonsulent Morten Gudmundsson fra Byggeriets Arbejdsmiljøcenter.

Nærmere oplysninger om den nye database på www.ba-danmark.dk.
-ls.

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen