UgensErhverv.dk
kalzip, en verdens-succes i tagbeklædning

kalzip, en verdens-succes i tagbeklædning

Ny alu-tagsystem. Kalzip er verdens mest solgte tagsystem i metal, med mere end 70 mill. kvm. tagflade verden over...

14-06-2004

Kalzip, der er udviklet af Corus i Tyskland for over 35 år siden, har gået sin sejrsgang verden over og er i dag monteret på sammenlagt over 70 millioner kvadratmeter tagflade i bl.a. Europa, Mellemøsten og Asien.

I udlandet er Kalzip især kendt fra store, prestigefyldte byggerier som f.eks. Daniel Liebeskinds fantastiske bygning til Imperial War Museum i Manchester, hvis elegante tag er beklædt med Kalzip. Liebeskind er især kendt som arkitekten bag det kommende nye World Trade Center i New York. Også lufthavne og store sportsanlæg rundt omkring i verden har nydt godt af Kalzip’s utraditionelle design, der appellerer til kreativiteten hos arkitekter og designere.

I Norden bliver Kalzip ikke mindst den helt store nyhed i Norge og Sverige, hvor tagbeklædningssystemet indtil nu ikke har været markedsført. I Danmark har Kalzip været brugt i adskillige år, bl.a. på bygninger som Billund Lufthavn, Rockwool International i Hedehusene og som tagbeklædning til samtlige nye Audi-forhandlere. Desuden er aluminiumstaget velegnet til renovering af eksisterende bygninger, bl.a. institutioner og boligblokke.

Kalzip - taget, der "zippes" på

Den store interesse for Kalzip verden over skyldes flere ting: Bl.a. et komplet system af lette aluminiumsprofiler, der er vejr- og korrosionsbestandige og fuldstændig genanvendelige. Dertil kommer det unikke system med stående samlinger som ved hjælp af særlige clips sikrer et regntæt, diffusionsåbent tag. I modsætning til traditionelle aluminiumsløsninger, giver det tagbanerne mulighed for at arbejde ved temperatur påvirkninger. Resultatet er et elegant udseende tagløsning uden synlig befæstigelse, hvor taget så at sige ”lynes på”.
Minimum 60 års modstandsdygtighed overfor det salte klima.

Kalzip er en særdeles langtidsholdbar investering: En forventet holdbarhed på over 60 år - selv i et saltmættet kystklima som det danske.

Kalzip kan oven i købet fremstilles direkte på byggepladsen ved brug af mobile produktionsanlæg, som kan fremstille tagelementer på over 100 meters længde helt uden samlinger. Det giver arkitekten fuld frihed til at formgive taget: Valgfri taghældning, konvekse tage (”skihopbakker”) eller fantasifulde former (”sommerfugle-tage”) er blot nogle af de muligheder, Kalzip tilbyder.

Desuden giver forskellige former for overfladebehandling af materialet arkitekten mulighed for at sætte sit personlige præg på byggeriet f.eks. ved at fremhæve high-tech udseendet med en metalfinish eller forstærke den dekorative effekt ved brug af farver.

--------------------------------------------------------------------------------
Corus ByggeSystemer A/S
Hans Kaarsbergs Vej 2
8400 Ebeltoft

Tlf: 8953 2000
Fax: 8953 2001
www.corusbyggesystemer.dk

Tag og facade dækkes stærkt og elegant med profilplader i stål.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Kapitalfondsindgreb rammer alligevel ikke andelsboliger

Kapitalfondsindgreb rammer alligevel ikke andelsboliger

Regeringen og venstrefløjen har sammen med Dansk Folkeparti brugt vinterferien på at finde frem til den endelige aftale om et indgreb mod kapitalfondes kortsigtede investeringer i udlejningsejendomme. Og der er lyttet til kritikken

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Den 6. marts træder den ny brandnorm i kraft. Det nye regelsæt trækker tænder ud blandt entreprenørerne, som flokkes om korte kurser. Øland har allerede afholdt 15 velbesøgte kurser landet over

Viden om grøn omstilling bør være gratis

Viden om grøn omstilling bør være gratis

Flere aktører leverer viden til byggeriet om, hvordan man bygger korrekt og undgår fejl. Desværre skal man betale for den, selv når den er produceret af offentlige institutioner, og det bremser bæredygtigt byggeri, mener Konstruktørforeningen

Nye visioner for store områder i Esbjerg

Nye visioner for store områder i Esbjerg

Der er netop udpeget en vinder af konkurrencen om en ny helhedsplan for banegårdsområdet og Museumspladsen i Esbjerg