UgensErhverv.dk

Vækst i slumboliger på landet

Næsten 10.000 boliger står tomme eller faldefærdige, og kommunerne er usikre på, hvordan de skal stoppe forfaldet.

24-08-2007

Fugt og skimmelsvampe, manglende isolering og nedstyrtningsfare er tilstanden i godt 10.000 boliger rundt om i landet. Det viser en viser en undersøgelse fra SBi, der har undersøgt problemet.

Mange af boligerne står tomme og har gjort det meget længe. Det drejer sig om enfamiliehuse og stuehuse, der typisk ligger i landsbyer og i det åbne land i yderområderne, hvor befolkningstallet er faldende. Det er derfor overflødige boliger, som ingen hverken vil eje eller bo i.

Når først et hus i området forfalder startes en ond spiral, hvor de omkringliggende huse bliver sværere at sælge. Ved fraflytning forbliver mange af dem tomme og på længere sigt forfalder også de ”sunde” huse.

Kommunerne er i tvivl om hvordan de skal gribe ind over for problemet. SBi foreslår en række nye handlemuligheder herunder et tættere samarbejde med Jordbrugskommisionerne, der har mulighed for at gribe ind over for skæmmende stuehuse og driftsbygninger.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling