UgensErhverv.dk
Færdigt arbejde på tagpapfabrik

Færdigt arbejde på tagpapfabrik

De sidste boliger på Hotaco-grunden i Holbæk er klar til indflytning.

24-08-2007

De sidste boliger på Hotaco-grunden i Holbæk er klar til indflytning

Dette efterår indflyttes de sidste lejligheder i bydelen Lundemarken nær Holbæk centrum. Bebyggelsen har været undervejs gennem de sidste 13 år på arealerne for den i dag nedlagte tagpapfabrik, Hotaco.

Målsætningen har gennem alle årene været at skabe en bydel, som tiltrækker beboere i alle aldre og indtægtsgrupper.

Et af midlerne har været en meget alsidig arkitektur med kuperede tage, lyse opgange og små bygader med legepladser, kunst og springvand.

- I Lundemarken er vi lykkedes med at skabe en velfungerende bydel til såvel Holbæks unge som ældre, børnefamilier og enlige. Vi undgik dermed at skabe en ghetto for en bestemt indtægtsgruppe. Vi tror på, at mangfoldighed giver et bedre miljø. Derfor rummer Lundemarken både ejer-, leje- og andelsboliger, så alle kan finde en bolig, der passer til budgettet, siger Jørn Sørensen, borgmester i Holbæk.

Bebyggelsen er realiseret i et samarbejde mellem Holbæk kommune, MT Højgaard, Lejerbo og det lokale arkitektfirma Kullegaard Arkitekter.

I alt er der opført 51.000 etagemeter og 631 boliger over otte etaper. Lidt over halvdelen er almene lejeboliger, mens der er 108 andelsboliger og 62 ejerlejligheder.

- Vi har udviklet adskillige skræddersyede løsninger for at sikre Lundemarkens beboere et dejligt og trygt nærmiljø. Trappeopgangene i Lejerbos boliger er eksempelvis meget store og veloplyste for at give rum til beboerne. De kan mødes socialt på trappereposerne, som er udstyret med møbler og grønne planter. Samtidig har de veloplyste områder en kriminalpræventiv effekt, der hjælper med at holde kriminelle væk. Det lagde Lejerbo stor vægt på, da byggeriet skulle i gang, fortæller sektionsdirektør i MT Højgaard, Søren Vange, som har været involveret i byggeriet siden starten.

Udover boliger er der også bygget en daginstitution samt tre fælleshuse.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling