UgensErhverv.dk

Gør de selvstændiges skattevilkår bedre

Håndværksrådet modtager regeringens kvalitetsreform positivt, men har en enkelt anke

22-08-2007

I Håndværksrådet er man overvejende positivt stemt overfor den netop fremlagte kvalitetsreform, men der er dog en ting, der får panderynkerne frem: Nemlig at de selvstændige erhvervsdrivende kommer til at trække det korteste strå, når energiafgifterne ryger i vejret.

Rådet samtykker i regeringens betragtninger om, at reformen vil give danskerne bedre velfærd, og at der vil komme flere i arbejde, når guleroden – skattelettelsen – hives frem. Og de stiller sig yderst positivt overfor den planlagte satsning på nye og forbedrede bygninger i det offentlige, som efter alt at skønne vil medføre et behov for mellem 3000 og 4000 ekstra ansatte i byggesektoren indenfor de næste 10 år, og i sidste ende vil udmønte sig i et løft til det offentlige serviceniveau.

At energiafgifterne ryger i vejret som en konsekvens af skatteletttelserne, ser administrerende direktør i Håndværksrådet, Paul Mollerup, faktisk også som sund fornuft, og han har også forståelse for, at det er hos erhvervslivet, at størstedelen af disse penge, nemlig 40 procent, skal hentes. Men der er dog en ting, han er meget uenig i:

- Med de højere energiafgifter sender regeringen den væsentligste del af regningen videre til erhvervslivet uden at bruge en krone på de skatteproblemer, som erhvervsdrivende står med, siger han.

Derfor mener man i Håndværksrådet, at det er påkrævet at afsætte en pulje til at forbedre de selvstændiges skattevilkår, så deres velfærd også øges.

- Vi står med en række problemer, som for længst er erkendt, men som man hidtil ikke har fundet finansiering til. F.eks. kan selvstændige ikke forsikre sig mod sygdom eller arbejdsskade uden at blive beskattet af værdien af forsikringerne. Det bliver lønmodtagere ikke, og derfor er den slags forsikringer meget dyrere for selvstændige. Vi ser ofte eksempler på selvstændige, der ender på samfundets bund, når uheldet har været ude, fordi de har sparet de dyre forsikringer væk, siger Paul Mollerup.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling