UgensErhverv.dk
Villa helt i beton

Villa helt i beton

Kort byggetid, ingen vedligeholdelse, og sundt indeklima gør beton attraktivt i parcelhusbyggeriet.

21-08-2007

Kort byggetid, ingen vedligeholdelse, og sundt indeklima gør beton attraktivt i parcelhusbyggeriet

Over hele landet skyder huse af betonelementer op, og i Hornbæk nær Randers findes et af de mere specielle af slagsen. Her anvendes nemlig industrielt fremstillede betonelementer til både inder- og ydervægge.

- Beton anvender vi som regel kun til enfamiliehuses indmad, så det var første gang, at vi stod over for en opgave af denne art. Udfordringen var at give bygningen et moderne snit, hvor der var plads til detaljer, fortæller arkitekt Hans Christian Caspersen fra arkitektfirmaet Caspersen & Krogh, der har tegnet den specielle betonbolig.

Bygherren har da også et særligt forhold til materialet. Han hedder Flemming Knudsen og er direktør for Fårup Betonindustri.

- Både udvendigt og indvendigt rummer betonen et utal af mulighed. Populært sagt er det kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen i moderne arkitektur. Betonen kan støbes i de ønskede former og faconer, så de både er funktionelle og arkitektonisk rigtige, fortæller Flemming Knudsen.

- En kort byggetid er en af de åbenlyse fordele ved at arbejde med betonelementer. Derudover er elementerne 100 procent vedligeholdelsesfrie i modsætning vandskurede vægge, der ofte angribes af alger. Også indeklimaet påvirkes positivt af betonen, der giver en stabil temperatur året rundt,´ fortæller Flemming Knudsen.

Fra de første samtaler med arkitekterne til et indflytningsklart hus gik der mindre end et år. Og selve byggetiden lyder på 98 arbejdsdage.

Villaen er på 220 kvadratmeter og har kostet cirka fire millioner kroner at opføre.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling