UgensErhverv.dk

Undgå benspænd i partnering-byggesager

Hvordan styrer man økonomien i et partneringssamarbejde? Det er fokus for et nyt arbejdspapir og en workshop

20-08-2007

At indgå i et partneringssamarbejde kan virke som lidt af en jungle for mange.
Men ved at lave klare og gennemarbejdede aftaler om, hvordan man håndterer økonomistyring og budgetafvigelser, kan man få ryddet mange misforståelser af vejen. Nu stiller netværket PLUS med et nyt arbejdspapir skarpt på, hvordan man tackler samarbejdets uforudsete benspænd.

Skal udvikle samarbejde
PLUS står for Partnering, Læring, Udvikling og Samarbejde. Netværkets intention er at udvikle et bedre byggeri og samarbejde i byggeprocessen. I det nye arbejdspapir gennemgåes økonomistyringen i to partneringsbyggesager, hvor økonomien ikke udviklede sig helt som forudsat, og både bygherrens og enterprenørens erfaringer lægges frem. Et efterfølgende afsnit beskriver en række nyere modeller for økonomistyring i byggesager. Og endeligt udmønter de forskellige teorier og praktiske erfaringer sig i konkrete råd og anbefalinger for bygherrer, der planlægger at udbyde et byggeri i partnering.

En workshop i Aalborg tidligere på året har givet input til arbejdspapiret, og workshoppen gentages nu i Københavnsområdet. Det foregår på DTU i Lundtofte 13. september om eftermiddagen, hvor entreprenører og bygherrer indbydes til at fremlægge deres erfaringer.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling