UgensErhverv.dk

Ny standard sikrer ensartet kvadratmeteroptælling

Dansk Standard har udgivet en standard, der sikrer ensartethed, når antallet af kvadratmeter skal gøres op

07-08-2007

Dansk Standard har udgivet en standard, der sikrer ensartethed, når antallet af kvadratmeter skal gøres op

Salgspriser, boligsikring, ejendomsvurdering og ejendomsskat. Det er blot nogle af de områder, hvor kvadratmeterantallet er afgørende. Men nu er det slut med at diskutere, hvornår et rum eller dele af et rum skal medtages i boligarealet, eller hvordan det nu er, man beregner netto- og bruttoarealer.

Dansk Standards nye standard DS 13000 leverer både præcise begreber og klare beregningsregler, og fremover kan for eksempel arkitekter, ingeniører, landinspektører, assurandører, ejendomsmæglere samt administratorer og forvaltere af offentlige arealregistre bruge de samme begreber og beregningsmetoder.

- En kvadratmeter er en kvadratmeter. Men antallet af dem varierer, alt efter hvad man tæller med, og hvordan man beregner arealet. Nu har vi skabt en fælles reference for de forskellige myndigheder. De har fået et værktøj, der gør det nemmere at opgøre arealer, men også private aktører som for eksempel boligselskaber og ejendomsmæglere kan med fordel bruge standarden, siger Jens Gorm Rasmussen, projektleder i Dansk Standard.

Også rumfang
Standarden omhandler både kvadratmeter såvel som kubikmeter, gælder for alle bygningstyper og kan anvendes ved projektering, finansiering, markedsføring, taksering, statistik etc.

- Selvom det er arealet, der oftest volder besvær, medtager standarden også volumen. Dermed kan den også bruges som reference i forbindelse med de kommende regler om bygningers energieffektivitet, lover Jens Gorm Rasmussen.

Standarden er udviklet på initiativ af Erhvervs- og Byggestyrelsen for at sikre, at de forskellige myndigheder bruger samme kvadrat- og kubikmeterbegreber og beregningsmetoder. Den definerer bygnings-, areal- og volumenbegreber samt fastsætter beregningsregler for opgørelse af arealer og volumen i bygninger.

- los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling