UgensErhverv.dk

Mere vejledning skal få flere unge ind i byggeriet

Flere lærlinge i byggeriet kommer ikke af sig selv. Det kræver vejledning og oplysning om uddannelserne

03-08-2007

Bygge- og anlægsbranchen mangler unge hænder, og ønsker derfor at udvide de unges kendskab til struktøruddannelserne. Men for at få en idé om, hvad fagene indebærer, skal man henvende sig til de unge, der hvor de færdes: I skolen, foran TV eller foran pc’en. Og det professionelle vejledersystem skal styrke indsatsen og informationen om uddannelserne.

Kendskab er en forudsætning
Det er konklusionen på en undersøgelse, som Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget netop har fået udarbejdet. Undersøgelsen er lavet med udgangspunkt i interviews med elever i 8. og 9. klasse, og viser blandt andet, at rekruttering til en bestemt faglig uddannelse hænger uløseligt sammen med kendskab til uddannelsen. Så via vejledning kan problemet med mangel på lærlinge i fagene måske løses, og nu skal tankerne omsættes til virkelighed. Med baggrund i anbefalingerne i rapporten vil branchen nu satse på en grundig information bredt ud til de unge, der hvor de færdes og mødes i dagligdagen.

Et attraktivt tilbud
- Der satses stort, og der er store forventninger i branchen til effekten af satsningen, og det skulle gerne vise sig i form af øget tilgang af lærlinge. Så det bliver rigtigt interessant at følge efterårets og forårets konkrete udmøntning af de nye initiativer. Vi vil have, at struktøruddannelsen bliver slået fast som et attraktiv uddannelsestilbud i byggebranchen både i de unges og deres forældres bevidsthed, udtaler Steen Boesen, formand for det faglige fællesudvalg for Struktør-. Brolægger - og Tagdækkerfaget.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling