UgensErhverv.dk

Gylle kan give varme i stuen

Danfoss overtager dansk varmepumpevirksomhed, der udvinder varme fra gylle, kartofler og mælk

03-08-2007

Danfoss har netop indgået aftale om at overtage 100 procent af aktiekapitalen i den danske virksomhed KH nordtherm a/s, der er en af de førende producenter af varmepumper til landbrug og beboelsesejendomme.

Størst i Europa
Hos Danfoss klapper man i hænderne over købet, der gør virksomheden til en klar markedsleder på det danske varmepumpemarked.
- Det giver os en god platform til at udvikle markedet yderligere, både inden for staldanlæggene, som vi ser et stort eksportpotentiale i, og inden for de traditionelle luft- og jordvarmepumper, som danskerne først nu er ved at få øjnene rigtigt op for, siger Carsten L. Sørensen, direktør for Danfoss’ varmepumpeforretning.

Opsamler overskudsvarme
Foruden traditionelle jordvarmepumper har KH nordtherm a/s nemlig også specialiseret sig i varmepumper til staldanlæg. Via et kredsløb opsamler anlæggene overskudsvarme fra f.eks. staldenes gyllekanaler, mælketank eller kartoffelopbevaring, og denne varme overføres af en varmepumpe til vandbaserede varmeanlæg i staldgulve eller beboelsesbygninger. Samtidig nedkøles varmekilden, hvilket for gyllekanalernes vedkommende har den ekstra fordel, at indeklimaet i staldene forbedres betydeligt.

Penge at spare for almindelige husejere
En varmepumpe er altså ikke kun en god investering for landmænd. Ved at erstatte traditionelle opvarmningsformer med en varmepumpe kan almindelige husejere spare op til 70 procent af varmeregningen. Varmepumper i almindelige beboelsesejendomme udvinder naturligt lagret solenergi fra græsplænen via nedgravede slanger eller direkte fra udendørsluften via en ventilator. Selve varmepumpen drives af elektricitet, men leverer typisk mellem tre og fire gange så meget energi, som den forbruger.
- I vores nabolande boomer interessen for varmepumper p.t., mens danskerne har været mere afventende. Men det kan kun gå én vej fremover med den interesse for energibesparelser, vi også ser i Danmark - for moderne varmepumper er sund fornuft og miljørigtig energi, siger Carsten L. Sørensen.

Opkøbet af KH northern A/S sker i direkte forlængelse af Danfoss’ strategi, der går ud på at etablere sig som Europas førende producent af varmepumper. Der er tale om Danfoss’ femte opkøb på området i løbet af mindre end to år, og virksomheden producerer nu pumper i seks forskellige europæiske lande.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling