UgensErhverv.dk

Ledigheden falder fortsat i byggebranchen

2,1% ledighed i byggebranchen kommer ikke som en overraskelse for økonom i BAT, Bo Sandberg

02-08-2007

2,1% ledighed i byggebranchen kommer ikke som en overraskelse for økonom i BAT, Bo Sandberg

De seneste ledighedstal fra BAT-forbundene viser, at der i hele Danmark i uge 23 var ca. 2.600 ledige bygningsarbejdere ud af en samlet population på 123.300 forsikrede.
Det giver en ledighedsprocent på 2,1%, og der er aldrig nogensinde målt lavere byggeledighed i vores opgørelser, fortæller Bo Sandberg, som er økonom i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet.

Fortsat rekordhøj aktivitet
Han forventer, at tallene for ledige i byggebranchen for 3. kvartal vil komme under 2,0%, og han tror på høj aktivitet i byggebranchen i hvert tilfælde i resten af året.

- I det hele taget abonnerer jeg ikke på synspunktet om at byggebranchen beskæftigel-sesmæssigt skulle gå svære tider i møde. Der vil fortsat være rekordhøj aktivitet resten af 2007. I 2008 vil man så muligvis gå ned fra 5. til 4. gear, men det tager byggeerhvervet næppe skade af, siger han.

Ingen overraskelse i ledighedsfald
Bo Sandberg har kigget på de nye ledighedstal for den samlede danske økonomi for 2. kvartal, der blev offentliggjort i sidste uge, og han er ikke begejstret for flere mediers og bankøkonomers udmeldinger om, at det nye fald i den overordnede ledighed fra ca. 99.000 til ca. 97.000 er overraskende.

- Lad mig minde om, at ledigheden de foregående 42 måneder i træk i gennemsnit er fal-det med 2.100 personer pr. måned. Hvordan kan man så blive overrasket over at trenden fortsætter i den 43. måned også? Det ville tværtimod være overraskende, hvis ledigheden IKKE faldt i juni også, siger BAT-økonomen.

- los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling