UgensErhverv.dk
Internationale øjne på Herning

Internationale øjne på Herning

18 europæiske arkitektteams gav forslag til bindeled over jysk motorvej.

02-08-2007

18 teams af unge europæiske arkitekter valgte at satse på Herning i den fælleseuropæiske arkitektkonkurrence, Europan, for arkitekter under 40 år.

opgaven lød på at løse en af byens største byplanmæssige udfordringer: At skabe fysisk og mental sammenhæng mellem Herning By og erhvervs- og kulturbydelens Birk på tværs af den nye motorvejsrute 18.

- Vi er uhyre tilfredse med, at så mange arkitekter har valgt at tage udfordringen i Herning op. Det understreger endnu engang, at Herning opfattes som en spændende by i rivende udvikling – ikke bare i Danmark, men internationalt, siger Knud B. Troelsen, formand for byplanudvalget i Herning.

- Ligesom det nye Kunstmuseum af Steven Holl er Europan-konkurrencen med til at sætte Herning på det internationale landkort. Vores udfordring til de unge arkitekter er nemlig meget global. Byer og motorveje med lignende udfordringer findes rigtig mange steder i verden. Derfor er der ingen tvivl om, at samtlige 18 projektforslag vil blive studeret nøje, siger Knud B. Troelsen.

Det er første gang Danmark deltager i Europan. Udover Herning stillede Ørestad og Vejle grunde til rådighed for konkurrencen med deltagelse af henholdsvis 36 og 14 europæiske arkitektteams.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling