UgensErhverv.dk

2007 er fortsat rekordår for byggebeskæftigelsen

Der er fortsat opsving i byggeerhvervet i Danmark. Dog ikke helt så meget, som fejberegninger for 1. kvartal viste

02-08-2007

I forårets opgørelser hed det sig fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen i Danmark i 1. kvartal var steget med cirka 20.000 personer, og i alt var nået op på 207.500. Tal, der kom som en overraskelse for de fleste, og også viste sig at skyldes en regnefejl fra statistikernes side. Nu er fejlen rettet, og tallene ser mere ”menneskelige” ud, men konklusionen er dog stadig , at 2007 bliver et rekordår for byggebeskæftigelsen.

Byggebeskæftigelsen vil nemlig stige fra ca. 173.000 personer i 2006 til ca. 185.000 som årsgennemsnit for 2007 - for så at flade ud på dette høje niveau i 2008. Det viser den nyeste konjunkturanalyse fra BAT.

- Svaret er, at byggeerhvervet fortsat befinder sig i et robust og historisk opsving - og at 2007 på alle væsentlige parametre vil overgå 2006 som et bedre byggeår, siger Bo Sandberg, økonom i lønmodtagerfællesskabet BAT.

Det robuste byggeboom skyldes, at der fortsat er en betydelig overskydende efterspørgsel i bygge- og anlægsbranchen. På bundlinien er det derfor primært udbudssiden, dvs. adgang til fornødent mandskab og materialer, der bestemmer aktivitetsomfanget.
- Specifikt skal det derfor også understreges, at den ventede opbremsning i nybyggede boliger stort set vil blive modsvaret af øget aktivitet indenfor reparation & vedligeholdelse, erhvervsbyggeri og anlægsarbejder, siger Bo Sandberg.

Byggebeskæftigelsen var svagt stigende fra 2004 til 2006 og er herefter steget med raketfart og 18.000 flere beskæftigede det seneste ca. 1½ år.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling