UgensErhverv.dk
Rekord for 3D-cad

Rekord for 3D-cad

Flere end nogensinde før anvender 3D-software fra Autodesk.

18-06-2007

Flere end nogensinde før anvender 3D-software fra Autodesk

Den amerikanske softwareproducent Autodesk, der i Danmark er markedsleder indenfor cad-løsninger til byggebranchen med produkter som Autodesk Architecture (tidligere ADT) og Revit Architecture, oplevede sidste år stor vækst i salget af virksomhedens produkter på verdensplan.

Således opnåede Autodesk i 2006 et rekordstort antal på otte millioner brugere af virksomhedens produkter.

Alene i fjerde kvartal er der solgt mere end 47.000 licenser af virksomhedens 3D-applikationer. Det er en stigning på 40 % i forhold til samme periode sidste år og repræsenterede en tilsvarende rekordomsætning på 121 mio. US$.

Idag anveder mere end en million brugere på tværs af brancher og verdensdele Autodesk Inventor, Revit Architecture eller AutoCAD Civil 3D fra Autodesk.

Årsagen til den voldsomme efterspørgsel er, at 3D-designløsningerne giver mulighed for digital prototypefremstilling, som overflødiggør den omkostningstunge fremstilling af fysiske prototyper.

- Vi er meget stolte over den her milepæl. Vores en million 3D-brugere kommer fra mange forskellige virksomheder inden for fremstillings-, bygge- og anlægsindustrien. De har dog alle det til fælles, at de har erkendt værdien af digitale prototyper som et konkurrenceparameter, der både øger effektiviteten og har en positiv effekt på kvalitet og innovation, siger Carl Bass, der er topchef for Autodesk.

Med til historien om Autodesks ekspansive vækst hører, at virksomheden gennem de seneste år har gennemført en lang række opkøb af beslægtede software-virksomheder. Autodesk omfatter derfor i dag langt mere end den oprindelige AutoCAD-platform fra 1982 til de dokumentationskrævende tekniske erhverv; men også en række kreative cad-værktøjer rettet mod medie- og underholdningsindustrien.

-nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv