UgensErhverv.dk
Dansk Expo-pavillon i ungt design

Dansk Expo-pavillon i ungt design

Ringe i vandet skal fortælle om Danmarks bæredygtige energiresurser.

15-06-2007

Ringe i vandet skal fortælle om Danmarks bæredygtige energiresurser.

Det bliver den nyetablerede tegnestue, Spektrum Arkitekter, sammen med 2+1 Idébureau og Loop Associates , der skal stå for udformningen af Danmarks Pavillon ved verdensudstillingen EXPO 08 i Zaragoza i Spanien.

Det er resultatet af den netop afholdte konkurrence, hvor også veletablerede arkitekt- og designfirmaer som Arkitema, Bysted, KHR Arkitekter og Kvorning Design og Kommunikation deltog.

- Spektrum Arkitekters projekt er dansk design og arkitektur, når det er bedst. Projektet formidler danske værdier i form af enkelthed, bæredygtighed og kvalitet. Jeg er sikker på, at mange af de besøgende på verdensudstillingen vil lægge vejen forbi den danske pavillon og få et stærkt indtryk af Danmark og danske styrker, sagde økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen blandt andet.

Konkurrencens tema var ´Vand og bæredygtig udvikling, der også bliver overordnet tema for EXPO 08.

Vinderforslaget er bygget op omkring fem udstillingscylindre eller ´ringe i vand´. De fem ringe rummer de danske ressourcer vind, vand, biologi, lys og mennesker.

Når man træder ind i en cirkel træder man direkte ind I en naturressource. I en ring står man på toppen af en vindmølle, flyver over det danske landskab og mærker, hvordan det er at blive blæst igennem af de enorme kræfter. I en anden befinder man sig midt i en regnbue og mærker dagslysets uendelige muligheder for at skabe både energi og kvalitet.

- Vi har søgt at skabe en udstilling, hvor Danmark opleves med hele kroppen. De oplevelser, man husker bedst er nemlig dem, der sætter alle sanser i spil. Den danske pavillon fortæller ikke bare historier om Danmark, men giver en oplevelse af Danmark og danske teknologier og værdier, som sætter sig i kroppen, siger Joan Raun fra Spektrum Arkitekter.

Ideen om at opleve Danmark fortsætter i rummet omkring de store ringe. Ved hjælp af et skiftende lysdesign skabes en ”vejrsituation” i pavillonen, der via en computer reguleres, sådan at lyset i den danske pavillon i Zaragoza afspejler vejret i Danmark.

Spektrum Arkitekter blev etableret sidste år efter de fire arkitekter vandt konkurrencen om en ny strandpromenade i Esbjerg. 2+1 Idébureau og Loop Associates er ligeledes unge virksomheder, der arbejder med branding, kommunikation og grafisk design.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil