UgensErhverv.dk
Norsk sciencecenter i dansk streg

Norsk sciencecenter i dansk streg

aart vinder international arkitektkonkurrence om center for naturvidenskab i Sarpsborg.

15-06-2007

aart vinder international arkitektkonkurrence om center for naturvidenskab i Sarpsborg

Af Niels Nielsen
Det unge danske arkitektfirma aart fra Århus har forstået at udnytte byggeboomet i Norge til at skabe et solidt fundament for virksomhedens drift.

Allerede i 2002 vandt aart opgaven med at udforme det 150.000 kvm. store Østfold Sygehus, og senest har arkitektvirksomheden vundet opgaven om at tegne et nyt Science- og Innovationscenter i den norske by, Sarpsborg.

Science Centerets udformning er inspireret af naturens kredsløb, cykliske gentagelser og spiralformer, og teknologiens muligheder udtrykt i den cirkulære grundforms universelle styrke.

I et dynamisk helhedsgreb skabes begejstring, glød og entusiasme omkring centerets spændende aktiviteter og formidlingspædagogik, som skal baseres på publikums aktive deltagelse, egne forsøg og opdagelser.

I forvejen er aart beskæftiget med udviklingen nyskabende etageboligbyggeri i træ på Stavangers havnefrontat efter 1. præmie i konkurrencen ´Norwegian Wood – den nye træhusby´ sidste år.

Derudover deltager virksomheden løbende i projektkonkurrencer og overvejer for øjeblikket at åbne en afdeling Oslo.

Herhjemme er aart primært kendt for opførelsen af den spektakulære Bikuben Kollegiet i Ørestad Nord, og vandt senest konkurrencen om Kulturværftet i Helsingør.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv