UgensErhverv.dk

Kunder bedømmer håndværkeren

Nyt evalueringscenter skal hjælpe byggebranchen med at få tilfredse kunder.

14-06-2007

Irritation over småfejl fører ofte til at kunden vælger ny håndværker til næste opgave. Det sker fordi kunderne aldrig får klaget til håndværkeren og rettet fejlene, som håndværkeren i kundens øjne selv burde have opdaget og rettet.

Dermed får byggebranchen et dårligt image og virksomhederne mister muligheden for at fortsætte et etableret samarbejde.

Men nu har Håndværksrådet sat sig for at skabe den manglende dialog mellem kunde og virksomhed. Det sker med oprettelsen af Håndværkets Evalueringscenter.

- Som et svar på problemet åbner vi i dag Håndværkets Evalueringscenter, som vil gøre det muligt for kunderne at evaluere deres håndværksvirksomhed på nettet. Her kan kunden fortælle mester, hvis der er fejl og mangler, hvis aftaler ikke er blevet overholdt, eller hvis svendene har svinet for meget, røget i et ikke-ryger hjem eller har glemt at rydde op. Med den nye viden i hånden kan virksomhederne tage initiativ til at udbedre fejlene, videreudvikle virksomheden og oplære de ansatte til at blive bedre til at sikre kvalitet og service, siger Håndværksrådets cheføkonom Jakob Brandt.

Fem virksomheder har testet Håndværkets Evalueringscenters system med kunder gennem det sidste halve år. Virksomhederne har været begejstrede for systematisk at få tilbagemeldinger fra deres kunder.

- Evalueringen samler op på alle de småting, som man ikke altid får talt med kunden om. Jeg får derfor mulighed for at gøre min service endnu bedre, siger VVS-installatør Morten Kühlmann, fra Triton VVS i Valby.

- Det er altid rart at få kundernes mening - også selvom den måske er knap så positiv. Så får vi i det mindste chancen for at rette op på det. Evalueringssystemet er en god rettesnor til at holde øje med vores kunders tilfredshed, lyder det fra tømrermester Henning Hansen fra Gelsted.

Efterhånden som flere håndværkere tilmelder sig systemet, vil kunderne få mulighed for at udvælge håndværkeren på baggrund af, om han er tilmeldt Håndværkets Evalueringscenter. For virksomhederne vil markedsføre sig med, at de er tilmeldt evalueringscenteret.

- Vi vil målrettet markedsføres os med, at vi er tilmeldt Håndværkets Evalueringscenter, da det viser, at vi er en virksomhed, der tager kundetilfredshed alvorligt, siger VVS-installatør John Thomsen fra Jotar A/S i Holstebro.

I Erhvervs- og Byggestyrelsen hilser man initiativet velkomment i forsøget på at give branchen et tiltrængt imageløft samt forbedre kvalitet og service.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'