UgensErhverv.dk

Ny hjemmeside ruster unge til jobsøgning

Med vejentiljobbet.dk kan unge være ”flue på væggen” hele vejen gennem et autentisk jobsøgnings-forløb.

14-06-2007

Hvilke krav stilles der til en ansøgning, hvad lægger arbejdsgiveren vægt på, og hvad foregår der egentlig ved en jobsamtale? Spørgsmål som disse kan unge, der søger job for første gang, være meget usikre på, viser erfaringen.

Med den ny hjemmeside - www.vejentiljobbet.dk - får de unge et unikt blik ”bag facaden” i et helt konkret jobsøgningsforløb. Siden er især tænkt som et supplement til handelsskolernes jobsøgningsundervisning, men andre unge kan også sagtens have glæde af nyskabelsen.

Gennem små film, som har tilknyttet skriftlige opgaver, følger man fem elever fra Aalborg Handelsskole, der søger et job som handelsassistent i Trægården Kås A/S i Nordjylland. Man er med hele vejen fra stillingsopslaget hænges på skolens opslagstavle til jobbet er besat.

- Både job og ansøgninger er virkelige, og det giver filmene et dokumentarpræg, som virker stærkere og mere engagerende end et konstrueret forløb, mener Søren Fog fra Forlaget ’94, som har lavet oplægget til siden.

Bag den nye hjemmeside står Trælasthandlerunionen – TUN, som ud over at øge de unges kendskab til branchen og karrieremulighederne deri, håber at afdramatisere dét at søge job, komme til samtale med videre.

- Jeg ved af erfaring, at nogle unge viger tilbage fra at søge, fordi de ikke er klædt på til det og er usikre på processen. Så går de ledige eller tager, hvad der tilfældigt måtte dukke op, i stedet for at forfølge de ønsker og håb, de i virkeligheden har til deres fremtidige arbejdsliv, siger Palle Thomsen, adm. direktør i TUN.

Ifølge Søren Fog og Palle Thomsen er den store force ved vejentiljobbet.dk, at den skildrer processen set både fra ansøger- og arbejdsgiverside. Hver for sig beretter både eleverne og Trægården Kås’ HR-chef om deres overvejelser og forventninger undervejs i forløbet. HR-chefen udvælger to elever til personlig samtale, og han begrunder, hvorfor det netop blev dem. De to elever og chefen fortæller hver for sig, hvad de forventer sig af ansættelsessamtalerne, og siden kan man være ”flue på væggen” under de to samtaler. Afslutningsvis præsenterer HR-chefen sit endelige valg og begrunder det.

- Der er en elementær spænding i ethvert udskilningsløb, og den benytter vi os af i opgaverne. En opgave går eksempelvis ud på at læse alle de fem ansøgninger igennem og så give sit begrundede bud på, hvem der indkaldes til samtale. Det giver en god diskussion om, hvad der er godt og skidt i ansøgninger, plus der ligger et konkurrence-element i at forudse, hvem der faktisk kommer til samtale, konstaterer Søren Fog.

Det er anden gang, TUN lancerer et gratis, internetbaseret undervisningssupplement til landets handelsskoler. Første tiltag var byggemarkedscase.dk, som gennem virkelighedsnære cases giver underviserne flere strenge at spille på. Siden er blevet så stor en succes, at TUN altså nu lancerer endnu en gratis portal til unge under uddannelse.

Yderligere oplysninger hos Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen - TUN på tlf.: 4580 7877, fax: 4580 7887 eller e-mail: pt@tun.dk.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'