UgensErhverv.dk
Miljøet blomstrer hos tagpapproducentenIcopals fabrikker er alle miljøgodkendte, hvilket

Miljøet blomstrer hos tagpapproducenten

Icopals grønne regnskab for 2006 viser en halvering af vandforbruget, mens affaldsmængden er reduceret med 28 procent

14-06-2007

Icopal, der især producerer tagløsninger, har netop offentliggjort virksomhedens miljøregnskab for 2006, og regnskabet viser, at det kan betale sig at tænke miljøvenligt. Det mærkes nemlig også på bundlinjen.

I 2006 brugte Icopals fabrik i Kolding 1,2 m3 vand per ton produceret tagpap. Det er en halvering i forhold til forbruget i 2005. Også affaldsmængden er gået drastisk ned, og var i 2006 28 procent mindre end i 2005. Det er helt konkret en nedgang fra 50 kg til 36 kg affald per produceret ton stålprodukter.

Bedre driftsøkonomi
Reduktionen i affaldsmængderne er et tydeligt bevis på, at råvarerne udnyttes bedre, og det sætter også positive spor på økonomien.

- I en virksomhed er bæredygtig udvikling blevet et vigtigt mål, og når man samtidig opnår bedre resultater, når det gælder driftsøkonomien, er det endnu bedre, siger Per Feddersen, fabrikschef på Decra-fabrikken i Kolding, hvor især stål, maling og granit genbruges til glæde for både miljøet og virksomheden.

Tænker på miljøet
Virksomhedens ledelse er blevet meget bevidste om, hvor der kan spares i det grønne regnskab, og blandt andet er al maling der benyttes på Decra-fabrikken vandholdigt. Dermed udleder fabrikken mindre spildevand fra eget rensningsanlæg.

Indarbejdelsen af de miljøvenlige hensyn i produktionen er også nået ud til medarbejderne, der er blevet ramt af en holdningsændring i forhold til at tage miljøhensyn også på arbejdspladsen.

- Det er vores oplevelse, at medarbejderne i dag i langt højere grad end tidligere tænker mere over, hvordan de selv kan være med til at mindske resurseforbruget og dermed præge miljøet i den rigtige retning, vurderer kvalitets- og miljøchef i Icopal A/S, Carsten Bisgaard.

- los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'