UgensErhverv.dk
Tag den rigtige vej til elevpladsenDen nye hjemmeside viser i billeder og lyd, hvilke

Tag den rigtige vej til elevpladsen

Ny hjemmeside lader kommende ansøgere være ’flue på væggen’ hele vejen gennem et autentisk jobsøgningsforløb

13-06-2007

www.vejentiljobbet.dk er en ny hjemmeside, der skal give unge, der søger job for første gang, mulighed for at høre, hvilke tanker der rumsterer i arbejdsgiverens hoved, når ansøgningen er modtaget, eller når en ansøger kasseres eller indbydes til samtale.

Det er Trælasthandlerunionen TUN, der står bag hjemmesiden, og vejentiljobbet.dk er dermed efterfølger til den succesfulde hjemmeside www.byggemarkedscase.dk, der som et internetbaseret undervisningssupplement med virkelighedsnære cases gav landets undervisere på handelsskolerne flere strenge at spille på.

Forfølg ønsker og håb
Den nye hjemmeside fungerer via små film om fem elever fra Aalborg Handelsskole, der alle søger elevplads som handelsassistent i Trægården Kås A/S, og brugerne af hjemmesiden er med hele vejen fra stillingen slås op og til jobbet er besat.

Undervejs kan man høre, hvilke forventninger og holdninger som både ansøgere og den kommende arbejdsgiver har til de situationer, der opstår, i jobsøgningsforløbet, og netop det at hjemmesiden viser de overvejelser og forventninger, der eksisterer på begge side af bordet, er et af formålene med siden.

- Jeg ved af erfaring, at nogle unge viger tilbage fra at søge, fordi de ikke er klædt på til det og er usikre på processen. Så går de ledige eller tager, hvad der tilfældigt måtte dukke op, i stedet for at forfølge de ønsker og håb, de i virkeligheden har til deres fremtidige arbejdsliv, siger Palle Thomsen, adm. direktør i TUN.

Hvad er en god ansøgning?
Siden er især tænkt som et supplement til handelsskolernes jobsøgningsundervisning, men andre unge kan også have glæde af den nye side, der også giver indblik i, hvad der er en god ansøgning, og hvad der er en mindre god ansøgning.

Hjemmesiden indeholder også opgaver, der kan øve de kommende jobsøgere i at skrive ansøgninger eller vurdere, hvem der har skrevet den bedste ansøgning.

- los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • Scantruck

  Scantruck

  Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem

 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration

 • Ejot Danmark

  Ejot Danmark

  Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv