UgensErhverv.dk

Maling beskytter mod bomber

En gummiagtig maling-lignende belægning forhindrer, at muren blæses omkuld af trykbølgen fra en bombe.

13-06-2007

Lumske bombemænd og andre skumle typer står overfor en ny udfordring, når de vil sprede død og ødelæggelse. En bombe kan vælte en mur på grund af den kraftige trykbølge fra eksplosionen, men en ny type gummi-agtig belægning påført indersiden af væggen holder sammen på murværket og forhindrer det i at splintres. Dermed skades ingen i lokalet i tilfælde af angreb udefra.

Det er amerikanske Line-X, der nu introducerer produktet Paxcon som et terrorsikringsmiddel, der kan redde liv og minimere materielle skader.

- Ifølge tests udført af det amerikanske flyvevåben skal der tyve gange så meget sprængstof til for at skabe den samme ødelæggende virkning på en væg belagt med Paxcon i forhold til en ubehandlet væg, forklarer Kasper Helger fra Line-X i Brøndby, der er agent for Paxcon i Danmark.

Produktet kan smøres på væggen i nye eller gammel bygning og tones til en valgt farvenuance eller overmales på normal vis.

Pentagon har – naturligvis – fået Paxcon på væggene. Herhjemme er forsvaret i gang med at evaluere produktet og skal til august udføre en række bombesprængninger.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil