UgensErhverv.dk

Konstruktivt byggeudspil fra regeringen

Regeringens byggepolitiske handlingsplan lægger op til dialog og samarbejde med byggebranchen. Dansk Byggeri er positive

23-05-2007

- Efter at have været politisk prygelknabe i en årrække er det glædeligt, at regeringen nu er blevet mere positiv og konstruktiv overfor byggeriet. Det er også nødvendigt, hvis regeringen vil opnå en seriøs dialog med byggebranchen, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Byggeri.
Handlingsplanen indeholder en række initiativer, der har til formål at gøre byggeriet bedre rustet til at matche de udfordringer, som branchen står overfor.

- Vi har opnået en handlingsplan med en række gode initiativer, men vi må også beklage nogle af de initiativer, som i bedste fald er ligegyldige.

Som et positivt initiativ fremhæver Jens Klarskov de nye og spændende udfordringer i, at offentlige bygherrer skal bygge efter, hvad der bedst kan betale sig i hele bygningens levetid frem for at fokusere på opførelsesomkostningerne. Det er ifølge Jens Klarskov positivt, da det vil bidrage til, at konkurrencen i byggeriet drejes væk fra billigste pris og over mod driftsomkostninger og langsigtet kvalitet.

- Det bør generere en positiv udvikling i byggeriet, selvom der fortsat er problemer forbundet med at skabe konkurrence på totaløkonomiske løsninger, men vi er naturligvis interesseret i at drøfte udfordringerne med regeringen.

Dansk Byggeri er tilfreds med, at regeringen har lyttet til ønskerne om, at byggeforskningen skal styrkes, og at formidlingen af byggeviden til virksomhederne skal effektiviseres.

- Det vil Dansk Byggeri meget gerne bakke op om. Regeringen bør kanalisere en større del af de offentlige forskningskroner over til byggeforskningen, og samtidig skal vi have ryddet op i byggeriets vidensystem, som i dag er alt for fragmenteret og ukoordineret, fastslår Jens Klarskov.

Nogle af initiativerne i handlingsplanen er allerede sat i søen, mens andre initiativer skal operationaliseres i den kommende tid.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'