UgensErhverv.dk

En million til Den Digitale Skurvogn

Den rullende succes har fået støtte til at fortsætte med to nye projekter.

16-05-2007

I snart to år har ’Den digitale Skurvogn’ fra Vitus Bering Danmark, VBD, trillet landet tyndt. Der er bud efter den fra alle egne af landet, og projektet er da også så stor en succes, at der her i maj er opnået støtte fra Implementeringsnetværket under Det digitale Byggeri, til at lade aktiviteterne fortsætte i to nye projekter: ’IT i byggevirksomheden’ og ’IT i lærlingeuddannelsen’.

VBD´s første projekt for flere år siden ’IT på Byggepladsen’ gik så godt, at det blev afløst af et nyt projekt ’IT og ressourcestyring på byggepladsen’, som nu afløses af de to nye projekter til at følge Det digitale Byggeri helt til dørs. De to nye projekter skal videreføre de gode erfaringer, der er indhøstet gennem aktiviteter og samarbejde med en lang række byggevirksomheder og på mange skoler med erhvervsuddannelser indenfor byggeriet.

Implementeringsnetværket har givet tilsagn om knap ¾ million til de to projekter, og hertil skal lægges den endnu større investering virksomheder og skoler lægger i samarbejdet med projekterne.
Skal skubbes i gang
”Man kan i dagspressen læse, at ca. halvdelen af landets byggerivirksomheder bliver digitale i 2007,” siger Jens Heldgaard, der er VBD´s koordinator på projekterne.
”Men i virkeligheden er det meget få af de mindre og mellemstore entreprenører og håndværksmestre, der overhovedet er begyndt på det digitale byggeri, og der skal stadig en massiv indsats til, for at skubbe udviklingen i gang - og dette skal de to projekter være med til”.

Det er ikke, fordi de udførende er afvisende. De fleste af dem kan sagtens se det smarte i f.eks. digitale tilbudslister og projektweb, samt mobil registrering af tid og materiel, men de kommer ikke i gang af sig selv, understreger Jens Heldgaard.

Jens Heldgaard og kollegaen Finn Ingwersen har, i samarbejde med Det digitale Byggeri og Håndværksrådet, bl.a. været med til at gennemføre over 20 fyraftensmøder med indlæg om Det digitale Byggeri og fremvisning af Den digitale Skurvogn. Endvidere har ’holdet’ besøgt en lang række byggevirksomheder og tekniske skoler, hvor der har været indlæg og demonstrationer omkring de kommende krav fra Det digitale Byggeri.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver

 • Rockwool

  Rockwool

  Alt i isolering

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • BOXIT Containerudlejning

  BOXIT Containerudlejning

  Udlejning af container - landsdækkende

 • Scantruck

  Scantruck

  Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • Vika vinduer

  Vika vinduer

  Lad os gøre det sammen

 • ASP produktudvikling

  ASP produktudvikling

  Alt i små kraner og vakuumløftere

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv