UgensErhverv.dk

En million til Den Digitale Skurvogn

Den rullende succes har fået støtte til at fortsætte med to nye projekter.

16-05-2007

I snart to år har ’Den digitale Skurvogn’ fra Vitus Bering Danmark, VBD, trillet landet tyndt. Der er bud efter den fra alle egne af landet, og projektet er da også så stor en succes, at der her i maj er opnået støtte fra Implementeringsnetværket under Det digitale Byggeri, til at lade aktiviteterne fortsætte i to nye projekter: ’IT i byggevirksomheden’ og ’IT i lærlingeuddannelsen’.

VBD´s første projekt for flere år siden ’IT på Byggepladsen’ gik så godt, at det blev afløst af et nyt projekt ’IT og ressourcestyring på byggepladsen’, som nu afløses af de to nye projekter til at følge Det digitale Byggeri helt til dørs. De to nye projekter skal videreføre de gode erfaringer, der er indhøstet gennem aktiviteter og samarbejde med en lang række byggevirksomheder og på mange skoler med erhvervsuddannelser indenfor byggeriet.

Implementeringsnetværket har givet tilsagn om knap ¾ million til de to projekter, og hertil skal lægges den endnu større investering virksomheder og skoler lægger i samarbejdet med projekterne.
Skal skubbes i gang
”Man kan i dagspressen læse, at ca. halvdelen af landets byggerivirksomheder bliver digitale i 2007,” siger Jens Heldgaard, der er VBD´s koordinator på projekterne.
”Men i virkeligheden er det meget få af de mindre og mellemstore entreprenører og håndværksmestre, der overhovedet er begyndt på det digitale byggeri, og der skal stadig en massiv indsats til, for at skubbe udviklingen i gang - og dette skal de to projekter være med til”.

Det er ikke, fordi de udførende er afvisende. De fleste af dem kan sagtens se det smarte i f.eks. digitale tilbudslister og projektweb, samt mobil registrering af tid og materiel, men de kommer ikke i gang af sig selv, understreger Jens Heldgaard.

Jens Heldgaard og kollegaen Finn Ingwersen har, i samarbejde med Det digitale Byggeri og Håndværksrådet, bl.a. været med til at gennemføre over 20 fyraftensmøder med indlæg om Det digitale Byggeri og fremvisning af Den digitale Skurvogn. Endvidere har ’holdet’ besøgt en lang række byggevirksomheder og tekniske skoler, hvor der har været indlæg og demonstrationer omkring de kommende krav fra Det digitale Byggeri.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil