UgensErhverv.dk

Byggeriet råber på effektivitet

Ineffektivitet i nybyggeri tærer på ansatte i byggebranchen, viser ny undersøgelse

16-05-2007

Ineffektivitet i nybyggeri tærer på ansatte i byggebranchen, viser ny undersøgelse

Det kan være svært at holde styr på processerne i dansk byggeri, når projektstyringen udgøres af håndskrevne notater i uskøn kombination med egenudviklede regneark. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny undersøgelse af projektlederes arbejdsgange inden for byggeriet.

“Det er tankevækkende, at virksomhederne i byggebranchen, hvis indtjening i den grad er eksponeret for tab hvis blot enkelte af deres projekter går skævt, ikke gør mere for at understøtte deres kernekompetencer ved at anvende integrerede projektstyringsløsninger, der virkelig understøtter deres projektvirksomhed. De store budgetoverskridelser som følge af utilstrækkelige projektstyringsværktøjer burde ret beset have været fortid i dansk byggeri – mulighederne er der jo,” siger Anders Mortensen, der er direktør for Mandator Danmark A/S, der producerer et rendyrket branchefokuseret projektstyringsværktøj til byggebranchen.

De adspurgte projektledere skal, ifølge undersøgelsen, holde styr på nybyggerier til både private og erhverv for op mod 150 millioner kroner per projekt. I gennemsnit bliver der ændret i projektet hele 71 gange per byggeri, hvilket lægger et stort pres på projektlederne.

“Når langt de fleste af projektlederne benytter en hjemmelavet blanding af håndskrevne notater, en række regneark sammen med forskellige databaser, er det ikke så sært, at op mod 200 aftalesedler i løbet af et byggeprojekt ofte får budgetterne til at skride - projektændringerne kommer i stedet ind i processen som en hund i et spil kegler,” siger Anders Mortensen, direktør for Mandator Danmark A/S.

Hver anden i undersøgelsen vurderer da også deres nuværende projektstyringsmetoder til at være ineffektive, og projektlederne peger selv på nødvendigheden af effektive værktøjer samt mere uddannelse inden for projektstyring for bedre at kunne udføre deres jobs.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek