UgensErhverv.dk
Hvid beton i vækst

Hvid beton i vækst

Stigende anvendelse af hvid beton giver fremgang for elementproducenter.

15-05-2007

Stigende anvendelse af hvid beton giver fremgang for elementproducenter

Anvendelsen af hvid beton er blevet stadig mere udbredt de senere år. Det opleves blandt andet i Ørestad City, hvor mange af de store boligblokke opføres af sandwichelementer med hvide betonforplader.

Hvid beton anvendes også i pladsstøbte konstruktioner. Det ses for eksempel på de nye Ringbane-stationer omkring København, hvor hvid beton er med til at skabe en lys og venlig stemning.

Og også uden for Hovedstaden opleves fremgangen for den hvide beton.

- Tendensen er helt klar. Hvid beton bliver brugt mere og mere, og for eksempel skal vi i de kommende måneder levere hvide betonelementer til Heden & Fjordens nye landbrugscenter i Herning. I den forbindelse har vi et tæt samarbejde med Aalborg Portland, der leverer cement til den hvide beton, fortæller direktør Henrik Johannesen fra Midtjydsk Betonvare- & Elementfabrik.

- Sidste år mere end fordoblede vi resultatet før skat i forhold til 2005, og med en stigende efterspørgsel ser vi frem til endnu et godt år. Resultaterne viser, at vi har valgt rigtigt ved at sætte det gode håndværk i højsædet. Ordreproduktion er selvfølgelig også lidt lettere, når ordrebeholdningen er god, fortsætter Henrik Johannesen.

Det nye domicil for Heden & Fjorden er tegnet af den anerkendte amerikanske arkitekt Steven Holl, som har vundet konkurrencen om at tegne Kunstens Hus i Herning i samme område som det ny landbrugscenter.

- Formen af elementerne danner en såkaldt greco-bort, hvilket skaber liv i den hvide betonfacade. Derudover var det vigtigt for arkitekten at vi kunne støbe i hvid beton, så byggeriet falder ind i områdets øvrige arkitektur, forklarer Henrik Johannesen.

Byggeriet af det nye landbrugscenter blev påbegyndt i februar måned og forventes færdigt i løbet af december 2007.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil