UgensErhverv.dk
Hvid beton i vækst

Hvid beton i vækst

Stigende anvendelse af hvid beton giver fremgang for elementproducenter.

15-05-2007

Stigende anvendelse af hvid beton giver fremgang for elementproducenter

Anvendelsen af hvid beton er blevet stadig mere udbredt de senere år. Det opleves blandt andet i Ørestad City, hvor mange af de store boligblokke opføres af sandwichelementer med hvide betonforplader.

Hvid beton anvendes også i pladsstøbte konstruktioner. Det ses for eksempel på de nye Ringbane-stationer omkring København, hvor hvid beton er med til at skabe en lys og venlig stemning.

Og også uden for Hovedstaden opleves fremgangen for den hvide beton.

- Tendensen er helt klar. Hvid beton bliver brugt mere og mere, og for eksempel skal vi i de kommende måneder levere hvide betonelementer til Heden & Fjordens nye landbrugscenter i Herning. I den forbindelse har vi et tæt samarbejde med Aalborg Portland, der leverer cement til den hvide beton, fortæller direktør Henrik Johannesen fra Midtjydsk Betonvare- & Elementfabrik.

- Sidste år mere end fordoblede vi resultatet før skat i forhold til 2005, og med en stigende efterspørgsel ser vi frem til endnu et godt år. Resultaterne viser, at vi har valgt rigtigt ved at sætte det gode håndværk i højsædet. Ordreproduktion er selvfølgelig også lidt lettere, når ordrebeholdningen er god, fortsætter Henrik Johannesen.

Det nye domicil for Heden & Fjorden er tegnet af den anerkendte amerikanske arkitekt Steven Holl, som har vundet konkurrencen om at tegne Kunstens Hus i Herning i samme område som det ny landbrugscenter.

- Formen af elementerne danner en såkaldt greco-bort, hvilket skaber liv i den hvide betonfacade. Derudover var det vigtigt for arkitekten at vi kunne støbe i hvid beton, så byggeriet falder ind i områdets øvrige arkitektur, forklarer Henrik Johannesen.

Byggeriet af det nye landbrugscenter blev påbegyndt i februar måned og forventes færdigt i løbet af december 2007.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv