UgensErhverv.dk

Lancerer nyt byggemateriale til kvinder

Bauhaus lancerer en bøjelig MDF plade, der er speciel velegnet til at bygge buede møbler og skabe i eget design

14-05-2007

”Vi tror især på, at kvinder vil tage materialet til sig. Derfor et det temaet på vores Women’s Club, som er en kombination af inspirations aftener og gør-det-selv kurser for kvinder,” siger Varehuschef Uffe Hvid fra Bauhaus i Herning. ”Møbler har hidtil været en svær disciplin i forbindelse med gør det selv-arbejde, fordi det i høj grad har krævet avancerede maskiner for at nå et resultat, der ikke ser hjemmelavet ud. Nu har vi et materiale, som giver uanede muligheder for at designe sit hjem med møbler, der ser professionelle ud. Samtidig er det nemt at forme og nemt at bearbejde og male.”

Individuelt udtryk
”Når det handler om stil, mode, indretning og møbler er det i overvejende grad kvinderne der tager beslutningen i hjemmet. Og vi ser en tendens til at kvinderne søger et individuelt udtryk i deres bolig. Med det nye materiale er der mulighed for selv at skabe et unikt design,” siger Uffe Hvid.

Lyst til at gøre det selv
Ud over et kreativt gen, kræver arbejdet med den nye MDF plade også lyst til at arbejde med hænderne. ”Det kræver, at du kan arbejde med en stiksav, og den tid er forbi, hvor det elektriske håndværktøj var forbeholdt mændene - mon ikke det kunne blive et projekt, hvor det parret i fællesskab kan designe og bygge sine egne unikke møbler og skabe.”

Succes i industrien
Den nye bøjelige MDF-plade har længe været en succes i industrien, men det er første gang at private får adgang til det.
”Den bøjelige MDF-plade er helt nyt på gør det selv markedet, så vi har ikke alle billedlige muligheder af, hvorledes produktet kan anvendes. Det er kun fantasien som sætter grænser. Materialet kan blandt andet bruges til at lave: Stole, borde, bardiske, runde vægge, hylder, cd-reoler, liggestole, rørinddækninger, baldakiner og meget mere,” siger Key account manager Dan Hornbøl Andersen fra Moelven, der distribuerer pladerne.

-mo

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet