UgensErhverv.dk
10 passivhuse ombejles af 20 konsortierOmrådet Skibet ved Vejle står klart til at indtage

10 passivhuse ombejles af 20 konsortier

Passivhus-projektet Komforthusene har tiltrukket mange, der vil bygge passivhuse efter danske traditioner

11-05-2007

20 konsortier er nu blevet prækvalificerede til at gå videre til udbudsrunden til passivhusprojektet Komforthusene, som skal munde ud i ti passivhuse på en allerede erhvervet byggegrund i det smukke Skibet udenfor Vejle.

Projektet er et udviklingssamarbejde anført af Isover, Zeta Invest og Middelfart Sparekasse, og interesselisterne tæller ikke færre end 37 tilmeldte byggematerialeleverandører indenfor blandt andet tagdækning, vinduer, døre, isolering, ventilation med mere, samt 80 tilmeldte i den brede interessegruppe.

Vigtig vidensdeling
Formålet med Komforthus-projektet er at bygge passivhuse efter danske byggetraditioner, da der indenfor dette område mangler både praktisk viden og ditto kunnen.

Et af projektets vigtigste mål er at tilvejebringe så bred en viden som muligt om passivhuse bygget efter danske traditioner, hvilket stiller store krav til samarbejdet mellem de involverede parter i projektet. Derfor kræves det af de involverede, at vidensdeling er en del af resultatet, og derfor ikke kan fraviges.

Kravene til Komforthusene er blandt andet, at den samlede u-værdi for klimaskærm er på 0,1 W/m2 K, at vinduesrammer skal være varmeisolerede, at der ikke må være kuldebroer, og at huset skal være helt tæt for at genanvende blandt andet solvarmen optimalt.

Vises frem to gange
11. juni er sidste dag for at indsende bud på projektet, og senest den 27. juni bliver de ti vinderprojekter offentliggjort. I 3. kvartal 2008 forventes det, at husene står færdige, men inden da vil husene blive udstillet to gange: I begyndelsen af 2008 som råhuse og inden de færdige huse sælges i midten af 2008.

- los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet