UgensErhverv.dk

Første vandhusbåd

En bevilling på en mio. kr. sikrer Danmarks første vandhusbåd i Roskilde Havn.

28-05-2004

Vandhunde, vinterbadere og andre badeglade kan se frem til nye og langt bedre forhold til næste år, når Danmarks første mobile vandhusbåd vil flyde i Roskilde Havn. Lokale- og Anlægsfonden har netop besluttet at støtte det visionære projekt med et etableringstilskud på en mio. kr., og dermed kan især det stærkt stigende antal vinterbadere glæde sig til at skulle klæde om i flotte og funktionelle faciliteter.

Vandhusbåden, der kommer til at ligge ved Vikingeskibsmuseets ydermole, bliver på 90 kvm, og udover omklædningsfaciliteter bliver der mulighed for at gå i sauna og dampbad, anvende enkle træningsredskaber og dyrke gymnastik. Og for at øge vandhusbådens anvendelighed over for vinterbadere ønsker Roskilde Kommune også at etablere et mobilt badeanlæg udformet som et rektangulært bassin uden om selve vandhusbåden.

Borgmester i Roskilde, Bjørn Dahl (V), glæder sig over millionbevillingen og forventer at vandhusbåden vil ligge klar i løbet af sommeren 2005.

Vandhusbåden er den første af sin slags i Danmark, og den konkrete udformning sker i samarbejde med Dorte Mandrups Tegnestue.

-po

Brochurer

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Boligministeren: Byggeriet kan skabe sin egen plads i historien

Det er så længe siden, at de færreste i byggeriet kan huske det, at Danmark har haft en boligminister og byggeriet dermed ’sin egen minister’

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Byggeboom giver Københavns befolkningstilvækst baghjul

Ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at byggebeskæftigelsen steg med beskedne 700 personer i tredje kvartal 2019.

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

FRI: Fuld stop i boligbyggeriet

Rådgivende ingeniørvirksomheder oplever en opbremsning i væksten. Dog forventes fortsat en positiv samlet udvikling i Østdanmark, mens Vestdanmark balancerer mellem vækst og tilbagegang

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

Henning Larsen designer højhus i San Francisco

I løbet af det sidste århundrede har San Franciscos havnekvarter Mission Bay hovedsageligt været defineret af tung industri. Nu skal et nyt byggeprojekt aktivere det urbane liv i området