UgensErhverv.dk

Første vandhusbåd

En bevilling på en mio. kr. sikrer Danmarks første vandhusbåd i Roskilde Havn.

28-05-2004

Vandhunde, vinterbadere og andre badeglade kan se frem til nye og langt bedre forhold til næste år, når Danmarks første mobile vandhusbåd vil flyde i Roskilde Havn. Lokale- og Anlægsfonden har netop besluttet at støtte det visionære projekt med et etableringstilskud på en mio. kr., og dermed kan især det stærkt stigende antal vinterbadere glæde sig til at skulle klæde om i flotte og funktionelle faciliteter.

Vandhusbåden, der kommer til at ligge ved Vikingeskibsmuseets ydermole, bliver på 90 kvm, og udover omklædningsfaciliteter bliver der mulighed for at gå i sauna og dampbad, anvende enkle træningsredskaber og dyrke gymnastik. Og for at øge vandhusbådens anvendelighed over for vinterbadere ønsker Roskilde Kommune også at etablere et mobilt badeanlæg udformet som et rektangulært bassin uden om selve vandhusbåden.

Borgmester i Roskilde, Bjørn Dahl (V), glæder sig over millionbevillingen og forventer at vandhusbåden vil ligge klar i løbet af sommeren 2005.

Vandhusbåden er den første af sin slags i Danmark, og den konkrete udformning sker i samarbejde med Dorte Mandrups Tegnestue.

-po

Brochurer

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Det offentlige bør betale for øget bureaukrati

Dansk Håndværk peger på, at mængden af forskellige økonomiske ordninger med deraf følgende bureaukrati vokser uhæmmet

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Fejlskøn polstrede dansk økonomi til coronakrisen

Dansk Byggeri efterlyser en snarlig politisk afklaring om en langsigtet investeringsplan for infrastruktur

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

Rapport om PVC med forudfattede politiske meninger

PVC Informationsrådet retter i et brev til Folketinget en skarp kritik af Miljøstyrelsens rapport ’Vurdering af potentialet for substitution af PVC indenfor specifikke produktområder’

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Oplev hvordan arkitekturen har formet København

Fra den 30. maj lancerer Dansk Arkitektur Center (DAC) to spritnye guidede ture, der tager danskerne med ud under åben himmel for at opleve, hvordan arkitekturen har formet København