UgensErhverv.dk
Hædrende omtale for grønt boligbyggeriÅrstiderne Arkitekter og Hassinghuset har sammen skabte de eneste huse i Sunshine House-boligområdet, som lever op til de skrappe krav for passivhusbyggeri.

Hædrende omtale for grønt boligbyggeri

Tre solskinshuse hædret af Kolding Kommune for nytænkning og innovation

08-10-2013

For Årstiderne Arkitekter blev Arkitekturens Dag for nyligt krydret med en hædrende omtale. I Kolding brugte kommunen dagen på at værdsætte nytænkende og innovativt byggeri, og her modtog Årstiderne Arkitekter hædrende omtale for passivbyggeriet Sunshine House, som er udarbejdet i samarbejde med byggefirmaet Hassinghuset.

Byggeriet udgør en fjerdedel af boligorganisationen Domeas Sunshine House-område i Dalby. Her byggede Domea i alt 12 boliger som del af en landsdækkende konkurrence om fremtidens præfabrikerede lavenergiboliger. Konkurrencen var udskrevet af Teknologisk Institut, og havde fire forskellige vindere.

Blandt dem Årstiderne Arkitekter, som sammen med Hassinghuset bidrog med tre 4-rums boliger i to etager. Som de eneste boliger i konkurrencen har de kunnet opfylde de skrappe krav til passivhusbyggeri og er dermed efterfølgende blevet certificeret.

Og nu også belønnet af Kolding Kommune.

- Vi har skabt boliger, som stort set kun opvarmes ved hjælp af solen. Det vil sige, at husene ikke har el-varme og kun i minimalt omfang benytter fjernvarme til små ekstra-radiatorer. Vi har placeret store vinduespartier mod syd, og husene er udført i superisolerende materiale, så varmetabet er begrænset. Boligernes kubeform giver maksimalt rumfang i forhold til overfladen, og det begrænser varmetabet yderligere, siger Lisbet Wolters, arkitekt MAA og segmentleder i Årstiderne Arkitekters afdeling for alment boligbyggeri.

Husene er desuden skabt med et varmegenvindingssystem, så overskudsenergien fra fast elinstallationer som tv, vaskemaskine og lignende bliver samlet og brugt til opvarmning, når solen ikke slår til.

-los

 

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil